Annonssamarbete med Scenkonst Sörmland

SĂ„ anvĂ€nder de dans som ett verktyg: ”hĂ€ftigt och fint”

Hos Scenkonst Sörmland ser man pÄ musik, dans, teater och film som en viktig del av samhÀllet och dess utveckling, bÄde som professionella konstarter och som uttryck för den enskilde individen.

Ingela Schale Berghagen

Ingela Schale Berghagen

Foto: Content Studio, NTM Media

Native2024-04-06 01:00
Detta Àr ett annonssamarbete.

NÀr det kommer till dans hoppas Scenkonst Sörmland kunna lyfta fram och visa pÄ aktuell och samtida dans som frÀmjar, överraskar och berör till förmÄn för reflektion och mÀnsklig tillvÀxt.

— Vi vill skapa en kĂ€nsla av att dans Ă€r nĂ„got hĂ€ftigt, inspirerande och fint. FĂ„ upplevelser förmedlar sĂ„ starka kĂ€nslor som just att utöva eller titta pĂ„ dans, berĂ€ttar Ingela Schale Berghagen som arbetar som skĂ„despelare pĂ„ Scenkonst Sörmland. 

Idag arbetar Scenkonst Sörmland med dans pĂ„ tvĂ„ olika sĂ€tt. Dels sĂ„ har de det professionella uppdraget med egna nyskrivna dansproduktioner inom olika stilar och gĂ€stspel inom olika typer av genres, och dels via sitt frĂ€mjande arbete. 

— Den frĂ€mjande delen jobbar för att stötta, samverka och kompetensutveckla de professionella dansutövarna i Sörmland och samtidigt tillgĂ€ngliggöra dans för Sörmlands invĂ„nare genom olika projekt, sĂ€ger Ingela. 

undefined
undefined

I drygt 40 Ă„r har Scenkonst Sörmland ocksĂ„ arbetat med den modell som kallas Sörmlandsmodellen. Den omfattar deras arbete med scenkonst i skolan och att de ger alla elever mellan 5–15 Ă„r i Sörmland möjligheten att se dans. Modellen erbjuder tvĂ„ upplevelser inom dans, musik, teater och film varje Ă„r.

— Sörmlandsmodellen Ă€r unikt i landet och nĂ„got som vi kan vara stolta över. Varje lĂ€sĂ„r kan vi förmedla totalt cirka 1200 skolförestĂ€llningar med dans, musik, teater och film, sĂ€ger Ingela. 

Utöver detta stÄr Scenkonst Sörmland för projekt sÄ som Dansfilmsfestivalen, DansÀventyret, Skapa Dans och erbjuder möjligheten att sommarjobba som dansare.

LÀs mer pÄ scenkonstsormland.se/dans

Detta var del 1 av 4 frÄn Scenkonst Sörmland. I nÀsta artikel tittar vi nÀrmre pÄ genren musik!

Missa inte!

VĂ„rens kommande dansförestĂ€llningar: 

"Tipping Point – Balancing in a Time of Change", 11-12 maj i Lokomotivet i Eskilstuna.
Detta Àr en cirkusförestÀllning dÀr artisterna genom akrobatik, luftakrobatik, hÄrhÀngning och kontortionism rör sig med, mot och trots strukturerna. Vad krÀvs för att hÄlla balansen nÀr det som verkar stabilt kan plötsligt rasa samman?
LÀs mer och boka dina biljetter hÀr!

undefined
FörestÀllningen Tipping Point med Cirkus Cirkör
undefined
FörestÀllningen Tipping Point med Cirkus Cirkör

”Architecture of Violence”, premiĂ€r 7 september i Lokomotivet i Eskilstuna, dĂ€refter turnĂ© i Sörmland
Produktionen har utvecklats i samarbete mellan Jaberi Dance Theatre och Scenkonst Sörmland och presenteras under temat ”frihet och grĂ€nser” som en del av sĂ€songen 2024. Verket utförs av kanadensiska och svenska konstnĂ€rer.
LÀs mer och boka dina biljetter hÀr!

undefined
Architecture of Violence
Mer info

Scenkonst Sörmland har hela Sörmland som arbetsfÀlt. I dialog med lÀnet producerar, förmedlar och arrangerar vi aktuell scenkonst samt bedriver pedagogisk verksamhet.

Nedan listar vi det ungefĂ€rliga antal nedslag som Scenkonst Sörmland gör i varje kommun i Sörmland under ett Ă„r: 

Eskilstuna 600 nedslag  
StrÀngnÀs 180 nedslag
Nyköping 170 nedslag
Katrineholm 150 nedslag
Flen 85 nedslag
Trosa 75 nedslag
Gnesta 60 nedslag
Oxelösund 55 nedslag
VingÄker 50 nedslag

Postadress och besöksadress
Scenkonst Sörmland
John Engellaus Gata 3
633 61 Eskilstuna

Telefon
016-10 55 75

E-post
info.scenkonstsormland@regionsormland.se

Den hÀr annonsen Àr producerad av en kommersiell skribent. Den Àr alltsÄ inte skriven av nÄgon av vÄra journalister pÄ Eskilstuna-Kuriren.