Nooshi Dadgostar hugger Palestina i ryggen

VÀnsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar i första maj-tÄget i Göteborg, flankerad av partikamraterna HÄkan Eriksson och Jonas Sjöstedt.

VÀnsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar i första maj-tÄget i Göteborg, flankerad av partikamraterna HÄkan Eriksson och Jonas Sjöstedt.

Foto: Björn Larsson Rosvall (TT)

InsÀndare2024-05-05 12:33
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

VÄra kamrater har dom dödat
och vÄra vÀnner har dom fÀngslat
I husarrest finns vÄra kÀra
och dom har kidnappat min Àlskade
VÄra tappra kvinnor tog dom med vÄld
Och vÄra barn, ja vÄra barn slog dom ihjÀl
Nej, nej, nej, nej – vi ger aldrig upp!

SÄ hÀr fÄr man tydligen inte sjunga för VÀnsterpartiets ledare, oavsett om man Àr palestinier och rÄkat ut för det.

VÀnsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar och Jonas Sjöstedt deklarerade att om Kofia skulle upptrÀda pÄ 1 maj i Stockholm sÄ skulle varken Dadgostar eller Sjöstedt nÀrvara pÄ mötet.

"Det Àr i praktiken ett avstÄndstagande frÄn Palestinarörelsen och solidariteten med Palestina. Hon drar partiet högerut, mer Àn vad som Àr representativt för partiets medlemmar", sa en vÀnsterpartist till tidningen ProletÀren.

För inte sÄ lÀnge sedan deklarerade en ledande vÀnsterpartist (riksdagsledamot) att om inte solidaritetsrörelsen med Palestina erkÀnner staten Israels rÀtt att kolonisera merparten av Palestina, sÄ vÀnder VÀnsterpartiet dem ryggen.

BÄda dessa uttalanden innebÀr ett nederlag för hela solidaritetsrörelsen. De river ned mycket av det som mÄnga mÄnader av mödosamt opinionsarbete har byggt upp. Det hindrar de inte riktigt övertygade frÄn att ansluta sig till solidaritetsrörelsen.

DĂ„ som nu sĂ€ger jag, och mĂ„nga med mig, att om inte denna partiledning avsĂ€tts pĂ„ kongressen, mĂ„ste varje medlem i VĂ€nsterpartiet med en riktig socialistisk övertygelse gĂ„ ur och bilda nĂ„got nytt. Ni Ă€r ansvariga i dag, och ni har ett stort ansvar. Stannar ni kvar i ett V med denna prokoloniala ledning efter kongressen, sĂ„ Ă€r ni medansvariga.

Sverige behöver en frisk, stark, riktig vÀnster! En som inte misskrediterar och hugger solidaritetsrörelsen i ryggen.