Alfa Laval hämtar lokal platschef från Södertälje

Mikael Parneus är ny platschef på Alfa Laval i Skogstorp.

– Det är väldigt spännande och roligt, säger han.

17 maj 2019 20:44

– Jag kommer att fortsätta det arbete som pågår med investeringar i den tekniska kapaciteten. Det känns väldigt utmanande och spännande, säger Mikael Parneus.

Han har tagit över jobbet som platschef efter Oskar Bruce som hade posten i fem år. Oskar Bruce har gått vidare till att ta över ansvaret för Emerging Core Techologies inom Alfa Laval. Arbetet innebär att han ska arbeta med att industrialisera nya teknologier inom koncernen.

– Jag kommer att utgå från Eskilstuna, men jag jobbar med hela Alfa Laval, säger Oskar Bruce.

Mikael Parneus kommer närmast från ett jobb som platschef på Escon Pac i Södertälje, ett jobb som han hade ett drygt år. Mellan 2000 och 2016 jobbade han på Alfa Laval i Skogstorp, bland annat i rollen som produktionschef, så han är väl bekant med den verksamhet som han nu tar över.

Mikael Parneus är 48 år och bor med sin sambo och deras 11-åriga dotter och 9-årige son i Skogstorp.

– Jag har bott i Skogstorp sedan 2006, men jag är uppväxt i Eskilstuna, säger Mikael Parneus.

På fritiden ägnar han sig bland annat åt träning i form av löpning. På sommaren blir det mycket golf. Han är också intresserad av ny teknik.

– Jag är fascinerad av ny teknik som typ det som kommer nu med 3D-printing, automatisering och digitalisering och såna saker. Jag är ju en ingenjör i grunden.

Han tycker även om att umgås med familj och vänner.

– Sedan har vi ett hus här och trädgård som jag lägger ner en del tid på också.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joachim Sorbe