Lokala leveranser ska öka Apotekets försäljning i e-handeln. Under hösten testas fysiska butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö med hemleverans på två timmar. Bland annat med cykelbud i Malmö.

– Vi har 400 apotek utspridda över hela landet på platser där människor bor, arbetar eller rör sig, säger Mikael Lenneryd, marknadsdirektör på Apoteket AB och fortsätter:

– Kan vi lösa en snabb och miljövänlig leverans från det lokala apoteket, precis som pizzerian eller blomsterhandeln, så har vi en stor fördel i förhållande till konkurrenter som måste skicka en lastbil från ett centrallager.

Artikelbild

| Mikael Lenneryd, marknadsdirektör på Apoteket AB.

Leverans av medicin hem till dörren kan vara framtiden.

– Snabba leveranser av läkemedel är efterfrågat. Är man riktigt sjuk vill man inte gärna lämna hemmet och samtidigt som värken, nästäppan och febern är här och nu.

Apoteket har planer på att de fysiska apoteken ska bli leveranshubbar. I Sveriges 20 största städer, där Eskilstuna ingår, kan de nå ut till 75 procent av befolkningen. I Eskilstuna har Apoteket tre butiker.

Kan Eskilstuna vara aktuellt för hemleveranser?

Artikelbild

| Apoteket har tre butiker i Eskilstuna, en i centrum, en i Torshälla och en i Tuna park.

– Svarar kunderna på erbjudandet så kommer vi säkert att rulla ut det på fler orter. Eskilstuna vore en utmärkt ort. 

Hur ser tillväxten ut inom e-handeln?

– Trenden mot ökad e-handel är oerhört stark. Det märks inom all handel. De senaste fyra åren har vår försäljning på nätet gått från 80 miljoner kronor per månad till cirka 400 miljoner kronor per månad. Apotekets e-handel växer nu snabbare än konkurrenternas.