I spåren av corona är det redan hårt pressade företaget Venue retail group nära en konkurs. I slutet av 2019 ansökte företaget om en företagsrekonstruktion och beviljades tre månader för att försöka lösa de ekonomiska problemen. I februari ansökte VRG om en förlängd rekonstruktionsperiod som godkändes av Stockholms tingsrätt.

Efter det slog coronaviruset till vilket gett ett jätteras i kassan för många butiker och företag världen över, så även för VRG. Sent på torsdagskvällen gick de ut med ett pressmeddelande om en minskad försäljning på 70 till 80 procent senaste veckan vilket medfört en akut likviditetsbrist i bolaget.

– Coronavirusets inverkan på verksamheterna inom Venue retail group AB har den senaste veckan vuxit markant och som för många andra aktörer i detaljhandelsbranschen får detta stora finansiella konsekvenser och påverkar både bolagets omsättning och rörelseresultat negativt, skriver VRG i ett pressmeddelande.

Det går även att läsa i pressmeddelandet att bolaget har försökt att finna en nödfinansiering på 60 miljoner kronor från en av de nordiska storbankerna, men inte lyckats.

– Bolaget tvingas därmed analysera alla tillgängliga alternativ, inklusive men inte begränsat till att ansöka om bolagets försättande i konkurs, skriver de vidare i pressmeddelandet.

Varumärkena Accent, Morris och Rizzo ingår i bolaget VRG samt avdelningar inne i varuhusen NK. Bolaget har totalt 114 butiker och uppåt 420 anställda.