Näringslivsdag väntas locka tusentals besökare

Frukostmötet Attraktionskraft 2023 är ett av eventen som äger rum i anslutning till Strängnäs Näringslivsdag.

– Både invånare och näringsliv efterfrågar den här mässan, säger Christine Blomqvist Gyllby, ordförande Företagarna Strängnäs-Mariefred.

17 maj 2019 07:25

Strängnäs Näringslivsdag arrangeras på lördag i Svenska Hem Arena av Företagarna Strängnäs Mariefred i samarbete med Strängnäs kommun.

– Över 100 utställare är med på lördagen, säger Christine Blomqvist Gyllby vid Företagarna.

Bland utställarna finns både stora och små företag från olika branscher. Även föreningslivet är med och ställer ut.

– Vi har ett litet stadståg som går runt hela Strängnäs hela lördagen och går förbi mässan och ner mot hamnen som man kan hoppa på och åka med ut hit, säger Christine Blomqvist Gyllby.

En nyhet i år är att arrangören har inlett ett samarbete med Stiftelsen Culinary Craft som främjar utbildning kring mat och måltidshantverk i Strängnäs.

Mässan är öppen för allmänheten. Temat är ”Äta, leva, verka och bo”.

– Att äta, leva, bo och verka är ju de fyra benen som vi lutar oss mot både fredagen och lördagen, säger Christine Blomqvist Gyllby.

På fredagen äger Attraktionskraft 2023 rum som är ett event speciellt för företagen. Förutom en föreläsning av måltidsforskaren Richard Tellström blir det ett samtal mellan kocken och krögaren Fredrik Eriksson och mat- och vinskribenten Karsten Thurfjell.

Eventet innehåller även ett panelsamtal med representanter från det lokala näringslivet och politiken.

På fredagskvällen genomförs näringslivsgalan med prisutdelningar till framgångsrika företagare.

Arrangören räknar med att Attraktionskraft ska locka 200-300 deltagare, näringslivsgalan 300 deltagare och lördagens mässa 5 000 besökare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joachim Sorbe