Nytt koncept – två butiker flyttar ihop

Yrkesbutikerna Swedol och Grolls har flyttat ihop i en ny lokal på Mått Johanssons väg. Butiken är ett exempel på det nya konceptet ”Shop in shop” där Grolls, som har fokus på kläder och skydd, utgör ett center i en Swedolbutik.

16 maj 2019 21:47

Swedol, som bland annat säljer verktyg, maskiner och arbetskläder, etablerade sig i Eskilstuna 2010 då företaget öppnade en butik på Kungsgatan 66. Swedol har sedan dess haft en bra utveckling, men läget i det lilla handelsområdet på väster som domineras av mataffären Willys har inte upplevts som optimalt för en yrkesbutik.

– Swedol gjorde en jätteresa på Kungsgatan 66, men det var kanske inte så jättemånga som förväntade sig en Swedolbutik i just det området, säger butikschefen Per Eriksson.

I februari gick därför flyttlasset till nya och modernare lokaler på Mått Johanssons väg 1D. Hyresvärd är Örebroföretaget Husman Lokaler AB.

– Det var bättre att komma ut på Mått Johanssons väg där vi har flera av våra kollegor och konkurrenter. Dessutom utgår många av våra kunder härifrån, säger Per Eriksson.

Swedolkoncernen har totalt cirka 100 butiker och webbhandel i Sverige, Norge, Finland och Estland under varumärkena Swedol, Grolls, Univern och Nima. Sammantaget omsatte bolagen i koncernen 3,2 miljarder kronor 2018 och har cirka 1 000 anställda.

Kunderna finns huvudsakligen inom bygg och anläggning, industri och verkstad, åkeri och transport, jord- och skogsbruk samt offentlig service.

Swedols aktie är noterad på Stockholmsbörsen.

Under 2019 öppnar nya butiker i Karlskrona, Enköping, Bromma och Arlanda stad. Sedan 2017 har dessutom ett antal butiker i främst Sverige flyttats till nyare lokaler i bättre lägen.

I samband med flytten i Eskilstuna tog även Grolls Yrkesbutik, som tidigare låg på Mått Johanssons väg 36, plats i samma lokaler som Swedol. Den integrerade butiken på Mått Johanssons väg 1D är ett exempel på det nya konceptet ”Shop in shop” där Grolls utgör ett center i en Swedolbutik.

Åtta personer arbetar i butiken. Företaget har dessutom två utesäljare i Eskilstuna.

– Tidigare var vi fem på Swedol och tre på Grolls. Eftersom vi har slagit ihop våra företag blev vi fler, säger Per Eriksson.

Hur ser du på konkurrensen?

– Jo, men den är hård i stan. Vi har ju Ahlsells som goda grannar och konkurrenter här. En del av deras verksamhet konkurrerar vi med. Sedan har vi Industripartner. Det finns Tools. Det finns en konkurrens i den här branschen.

Vad har ni för framtidsplaner?

– Vi tycker att vi har kommit till ett väldigt bra läge. Vi är väldigt nöjda med vår start här. Vi har bra konjunktur i byggandet just nu. Den kanske inte fortsätter så, men Swedol är ett stort och stabilt företag. Det känns bara positivt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joachim Sorbe