Är det här ett initiativ från Ica?

– Nej, inte alls. Jag såg såna här skyddsglas på nätet och då tänkte jag att det här känns som en bra idé för min butik. Vi utsätts för stor kundkontakt dagligen så jag tog upp det med personalen och vi bestämde oss för att köpa in dessa plastskivor, säger Mats Klüft, Ica-handlare på Supermarket Tunafors i Eskilstuna.

Han ringde en lokal glasmästare som snabbt ryckte ut och monterade en typ av plexiglas framför alla kassor i butiken, även vid postutlämningen.

Artikelbild

| "Vi öppnar en halvtimme tidigare måndag till torsdag för att personer i riskgrupper ska få egen tid i butiken", säger Mats Klüft, Ica-handlare på Supermarket Tunafors i Eskilstuna.

– Det här är ett steg för att skydda oss själva. Varje person i kassan har runt 100 kundmöten om dagen och det här plexiglaset upplevs väldigt positivt av personalen, förklarar Mats Klüft och tillägger:

– Kunderna förstår också, det är som ett skydd även för dem.

I dag öppnade butiken 06.30 i stället för 07.00.

– Vi öppnar en halvtimme tidigare måndag till torsdag för att personer i riskgrupper ska få egen tid i butiken. Vi har även ett komplement till öppningen, personer från Eskilstuna basket finns här på morgnarna. De är här för att hjälpa kunderna att få hem sina varor. Vi hjälper inte till att packa eller handla, men vi bär hem eller kör hem större mängder av varor till de personer som ingår i riskgrupper och bor i närheten, om de handlar på morgonen. Detta för att de ska slippa besöka butiken varje dag, säger Matt Klüft och avslutar:

Artikelbild

| "Vi utsätts för stor kundkontakt dagligen så jag tog upp det med personalen och vi bestämde oss för att köpa in dessa plastskivor", säger Mats Klüft, Ica-handlare på Supermarket Tunafors i Eskilstuna.

– Kunderna får alltid gå hem själva, även om vi kör hem varorna med bil, för säkerhets skull.