Techföretaget Yobber flyttar till Eskilstuna

Företaget Yobber, som sysslar med videorekrytering, gör en nystart och flyttar sin verksamhet från Stockholm och Örebro till Eskilstuna.

15 maj 2019 07:15

– Jag gillar Eskilstunas underdog-mentalitet. Den passar oss som hand i handske, säger Peter Paunovic, nytillträdd vd för Yobber.

Yobber erbjuder företag en digital videotjänst för rekrytering. Tjänsten gör det möjligt för företag att i stället för att rekrytera med hjälp av personligt brev och cv använda sig av en videointervju med 1-5 frågor.

– Vi låter arbetsgivaren ställa 1-5 frågor som kandidaten får svara på via video. Kandidaterna får spela in sina svar så många gånger de vill tills de är nöjda.

Peter Paunovic menar att videotjänsten ger ett mer personligt intryck av de sökande, något som kan vara särskilt värdefullt för företag där personligheten är viktig.

– I dag är företagskulturen viktig och gör att värderingar och drivkrafter behöver dryftas tidigt.

Yobber lanserades 2014. Företaget hade från starten kontor i både Stockholm och Örebro. Yobber har haft en tuff utmaning att få arbetsgivare att tänka i nya banor kring rekrytering. I november i fjol blev Peter Paunovic blev vd för företaget.

– Jag fick uppdraget att göra en restart av bolaget. Det var utspritt. Vi satt i Stockholm och i Örebro. Jag tänkte att om vi åker till Stockholm är vi bara ytterligare en tech-startup bland miljarder andra. I Örebro var det för långt från Stockholm. Eskilstuna ligger helt perfekt till.

– Här finns arbetskraften, här finns närheten och pendlingsmöjligheterna till Stockholm. Dessutom har vi några av våra finaste kunder i stan: Parken Zoo, British Junior och Ica Maxi Stormarknad.

Yobber har nu sina lokaler på Smedjegatan 33. Klara Fastigheter är hyresvärd.

Yobbers största ägare är företagen Renevatio AB och Almcap AB.

– Vi har tagit in nytt kapital och vi satsar på att växa från Eskilstuna. Det är jättekul.

Yobber har i dag fyra anställda. Företaget hyr även in ett tech-team på fem personer.

– Vi har som ambition att dubbla både antalet anställda och omsättning.

– I första skedet söker vi säljare. I nästa led söker vi folk med teknisk kompetens. Vi söker också de med HR-kunskap.

Peter Paunovic menar dock att Eskilstuna kommun skulle kunna göra mer för att främja startup-företag.

– Jag önskar att våra kära makthavare i kommunen inte bara jagade de här gigantföretagen utan också startups som faktiskt kan bygga sig framåt.

– Vi måste våga bygga. Varför skulle inte nästa Spotify kunna starta i Eskilstuna? Det finns inget som säger att det inte skulle funka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joachim Sorbe