Veteranpoolen vill ha fler företagskunder

Veteranpoolen Eskilstuna har ökat antalet fakturerade timmar med 30 procent på ett år. Bemanningsföretaget är stort på rot- och ruttjänster och ser ytterligare potential inom företagstjänster.

11 september 2019 14:42

– Vi måste ha in nya veteraner som tar de nya kunder som kommer hela tiden, säger Karin Lindvall, kontorsansvarig på Veteranpoolen Eskilstuna.

Veteranpoolen hyr ut pensionärer till privatpersoner som vill ha hjälp i hemmet. Bemanningsföretaget hyr även ut pensionärer till företag som behöver extra bemanning.

Företaget grundades året innan rot- och ruttjänsterna etablerades 2008. Karin Lindvall och Kristin Bladh Sröm är sedan 2015 franchetagare för Veteranpoolen Eskilstuna som även servar Strängnäs, Flen, Katrineholm och Vingåker.

– Hantverk är det största. Det kan vara målning, sätta upp en list eller att bygga ett helt hus. Vi har till exempel elektriker. Allt det här hantverket kan vara mot en företagskund också, säger Karin Lindvall.

Veteranpoolen Eskilstuna har hittills inte fått så många förfrågningar om löneadministratörer och redovisningsekonomer.

– Det tar längre tid att fånga företagskunden än privatkunden.

Kunder tar kontakt med Veteranpoolen och talar om vad de vill ha hjälp med. Veteranerna matchas med uppdrag som passar deras kompetensområden.

– Vi ringer alltid veteranen. Sedan är det veteranen som bokar med kunden, säger Karin Lindvall.

För att få jobba på Veteranpoolen måste man vara ålders- eller avtalspensionär. Veteranpoolen Eskilstuna har cirka 200 inskrivna pensionärer. 70-80 arbetar varje månad. Snittarbetstiden är 12 timmar i månaden. Veteranerna väljer själva hur mycket de vill jobba.

– Då är det många veteraner som går in och gör två timmar för privatpersoner. Städuppdragen kan vara på ett par timmar. Ett trädgårdsuppdrag kan vara 2-3 timmar. En företagskund kan däremot ha en veteran som sitter och redovisar 100 timmar i månaden, säger Karin Lindvall.

Veteranpoolen Eskilstuna har haft NCC som kund. Veteranerna plockade då upp skräp vid sidan av E20.

– Vi har många bostadsrättsföreningar och fastighetsägare där vi kör fastighetsskötsel.

Bland kunderna finns även ett par advokatbyråer.

Veteranpoolen Eskilstuna siktar enligt Karin på att växa med cirka 20-25 procent per år. Veteranpoolen Eskilstuna kommer i höst att göra en viss utökning av antalet veteraner. Veteranpoolen vill rekrytera 30-40 personer samtidigt som cirka 25 beräknas sluta.

– Vi skulle kunna ha fem målare till. Vi får tacka nej till jobb. Det är tråkigt att behöva säga nej. Snickare skulle vi kunna ha in fler.

Vad har ni för framtidsplaner?

– Det är ju att fortsätta att bygga och få in så många veteraner som vi behöver. Hjälpa så många kunder som möjligt. Att få personer att veta att vi finns och att man kan använda oss. Privatkunderna rullar på. Sedan växer företagsaffären mycket. Vi vill utveckla företagsaffären och göra den bättre.

Karin menar att Veteranpoolen kan erbjuda företag erfaren personal och flexibla lösningar. har konkurrensfördelar gentemot vanliga bemanningsföretag. Dels är veteranerna mer erfarna än yngre personer.

– Veteranerna är timanställda. De får bara lön för tiden de jobbar. Då blir det samma för kunden. På det sättet kan man säga att det eventuellt blir billigare pris. Framför allt blir det smidigare.

– Vi kan erbjuda 5 timmar en månad och 20 timmar nästa månad om det är vad företaget behöver. Just flexibiliteten är den största fördelen. Det är det som våra veteraner gillar också.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joachim Sorbe