Agnes Högmos sköna slut på året

Eskilstunatjejen Agnes Högmo avslutade året på bästa sätt. Med sin Dorano satte hon ett kval till medelsvår A och blev dessutom vinnare i tävlingen.

Huddinge kommun 22 november 2019 14:05

På onsdag fyller dressyrryttaren Agnes Högmo 20 år och nu har hon gett sig själv en tidig present. Vid en tävling på Märsta Ridklubb slog hon till med seger. Dessutom fixade ekipaget ett av kvalen till medelsvår A vilket är ett steg i rätt riktning mot SM för young riders. 

– Det var verkligen kul, säger Högmo som inte hade den bästa uppladdningen.

– Jag var lite osäker på hur det skulle gå. Har haft väldigt ont i höften och problem med magen så jag kunde inte träna som jag ville innan. Men det gick bra ändå och det känns skönt.

Därmed har Agnes, som tävlar för Ågesta Ridklubb, nu klarat det första kvalsteget med båda sina hästar, 16-åriga Dorano och nioåriga Sunnybelle. Ytterligare två kval måste sitta för att nå SM. Tanken är att hon ska gå i medelsvår A i nästa års första tävling, nånstans i månadsskiftet januari-februari. Fram till dess väntar vinterträning.

–  Den tycker jag är rolig. Dår har man tid att grotta ner sig i grunderna och detaljerna. 

Högmo är numera verksam på Ågesta gård och ridskola i Huddinge. Hon jobbar i dressyrstallet där ett 15-tal hästar finns för tillfället. Det blir många olika sysslor men känslan är att Agnes lever sin dröm som även består av att nå ett olympiskt spel i framtiden.  Anläggningen ägs av tidigare OS-deltagaren Kristian von Krusenstierna som även tränar Agnes Högmo.

Till sist, hur ska du fira födelsedagen?

– Det blir en vanlig dag med träning och jobb, säger Agnes och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Petersson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Eskilstuna

Eskilstunaelev om mötet med EU-minister: "Hedrande"

Hälsa och sjukvård

Läkare möter många med utdragna symtom

Dressyr

Inget U25-EM i Ungern för Lina Dolk

Brott & Straff

Misstänkt våldtäkt i motionsspår

Brott & Straff

Man skottskadad vid idrottsplats i Stockholm

Visa fler