Eskilstunafostrade högerbacken lämnar Kalmar

I augusti skrev den 24-årige ytterbacken ett kortidskontrakt med Kalmar men nu står det klart att han lämnar den allsvenska klubben.

Eskilstuna 20 november 2019 13:04

Under onsdagen offentliggjordes det att Jesper Manns lämnar Kalmar.

Manns och mittfältaren Alexander Jakobsen lämnar föreningen då deras kontrakt löper ut. Båda spelarna kom till Kalmar i somras och bidrog under hösten till att laget klarade det allsvenska kontraktet via kval mot Brage. 

Den Triangelnfostrade ytterbacken har sedan han lämnade Eskilstuna City 2012 gjort två säsonger i Jönköpings Södra och därefter fem säsonger i Elfsborg. Det två sista åren i Boråsklubben blev dock inte riktigt vad han tänkt sig då han genomgått flera skador. Det gjorde att han missade halva förra säsongen och noterades bara för sex framträdanden.

Fotbollsäsongen 2019 började i Elfsborg men efter att han haft svårt att ta plats i startelvan lämnade han Borås Arena för Kalmars Guldfågeln Arena i början av augusti. 

Efter ett inhopp mot Viktor Prodells Örebro (1–1) startade han åtta matcher i rad innan han bänkades igen. Därefter blev det bara en kort inhopp i den sista matchen mot Sirius (0–3) där det blev klart att Kalmar tvingades kvala sig kvar mot Brage. Efter seger med totalt 4–2 i kvalet stannar laget i högsta serien, men det blir utan Jesper Manns som nu får leta sig vidare. 

Totalt blev det tio allsvenska matcher med Kalmar för den kvicke ytterbacken.

– Vi vill rikta ett stort tack till båda spelarna för deras insats under hösten och önskar dem lycka till i deras fortsatta spelarkarriär, skriver föreningen på sin hemsida.

Vi har sökt Jesper Manns för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Krister Rubensson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fotboll

Testa dig själv – vet du var de här lagen spelar sina hemmamatcher?

Kultur och Nöje

Lindarw om coronavåren: Tack och lov inte drabbad

Eskilstuna

Levererade 6 582 luncher till vårdhjältar i coronakrisen

Fotboll

Underläge i halvtid - då vände Primavera och vann

Fotboll

Haidar: "Vi är ett bra fotbollslag"

Visa fler