Ogier och Tidemand segrare i Mexiko

I spåren av Coronaviruset och de restriktioner som finns avbröts årets tredje VM-runda efter lördagens specialsträckor. Men vi fick ändå en svensk högst upp på pallen.

Eskilstuna 16 mars 2020 08:33

Förbindelserna mot Europa gjorde att teamen ville ta sig tillbaka så snabbt som möjligt. 

Men det var i WRC2, underklassen till WRC, som vi trots allt fick svenskt högst upp på pallen i form av värmländske Pontus Tidemand. På tre starter i Mexiko har Pontus vunnit lika många gånger. Här är värmlänningen också känt sig bekväm med hur hans Skoda Fabia R5 skall ställas in för att klara de höga höjder och tunn luft som de forcerar under rallyt. 

Pontus finfina insats placerade honom på en total sjätteplats vilket är hans bästa resultat hittills i karriären och som också bevisade hans kompetens och förmåga att vara med i VM-toppen.

– Det här var exakt vad vi hoppades på och har kämpat för hela helgen. Men inget kommer gratis i Mexiko och det kan svänga snabbt här så vi tog inget för givet även om målet var att vinna, säger en segerglad Pontus Tidemand.

I huvudklassen och totalt i tävlingen blev det sexfaldige världsmästaren Sebastien Ogier som drog det längsta strået. Ogier tog hand om ledningen tidigt och släppte den aldrig i från sig. Med det resultatet så kopplade han även greppet om VM-ledningen där han är åtta poäng före teamkollegan Elfyn Evans som slutade fyra. Tvåa blev estländaren Ott Tänak i sin Hyundai före Fords Teemu Sunninen. 

VM har fått en märklig inledning i år med ett avkortat Svenska Rally och nu med ett kort Rally Mexiko plus att man ställt in nästkommande Rally Chile och Argentina.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pierre Skytt

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Eskilstuna

Flera planer för E20 – beläggningsarbeten väntar

Eskilstuna

Trivsamt högtryck på Näshultarundan

Eskilstuna

Man gripen för våldtäkt i bostad

Eskilstuna

Christofer, 38, från Eskilstuna överlevde covid-19

Eskilstuna

Efter larmet: Sex fartsyndare fast på Köpmangatan

Visa fler