Hårt kämpande Guif föll i rysare

Guif gjorde en ny bra insats i Handbollsligan. Men Alingsås var tyngre i slutminuterna och kunde vinna med 29-26 hemma i Estrad.

Handboll 1 oktober 2019 21:27

Guif fick en mardrömsstart när hemmalaget chocköppnade och gick fram till 4-0.
–Vi fick en dålig start men det gäller att inte få panik då utan jobba sig lugnt tillbaka, säger målvakten Herdeiro Lucau. 
Och det gjorde gästerna från Eskilstuna.
5-2 blev 5-5 när Kasper Larsson hittade nätet efter tio minuter. Med knappt en kvart spelad fixade Eric Johansson 7-6 till Guif som då var i ledningen för första gången. Därefter följds lagen åt fram till 12-12 som var ställningen i paus.
Den andra halvleken var också jämn även om det var likaläge eller ett måls, och vid något tillfälle två måls, hemmaledning i 20 minuter. När det var knappt tio kvar fixade dock Robin Andersson Dickfors 23-22 till Guif.  Men då fick Alingsås ett bra flyt, satte fyra raka mål och ledde med 26-23 när det var mindre än sex minuter kvar.
Men bortalaget vägrade att ge upp. Eric Johansson dundrade in sitt åttonde och nionde mål i matchen. 27-24 blev 27-26 och chansen till poäng fanns fortfarande. Felix Claar avgjorde definitivt med sitt 28-26, 29 sekunder från slutet.
– Vi var med både framårt och bakåt. Vi krigade och kämpade för varandra. Men i anfallsspelet var vi lite för slarviga och då kontrade de direkt, säger Lucau till Eskilstuna-Kuriren.
– Klart man är besviken  trots att vi var med hela matchen. Jag tycker inte att vi gjorde en jätteinsats. Vi stressade för mycket.
Skytteligaledaren Johansson gjorde åter en mycket stark insats. Nio mål på tolv skott är ett strålande facit, inte minst mot ett lag som Alingsås.
– Jag tycker att vi gjorde en bra match. Vi stog upp väldigt bra bakåt och fick lägen framåt. Det är små detaljer som gjorde att vi förlorade. Vi hjälpte varandra bra men tappade lite för mycket  man-man. Men Alingsås är ett bra lag, säger Eric Johansson till Cmore.
Herdeiro Lucau gjorde flera viktiga och snygga räddningar.
– Det gäller att komma in bra i matchen och det gjorde jag efter den dåliga starten. Mina försvarsspelare gjorde ett fantastiskt bra jobb. Samarbetet blir bara bättre och bättre, säger "Loke".
Kasper Larsson satte tre avslut från kanten och Vasilije Kaludjerovic var en frisk fläkt även om han även missade en del.
–  Oavsett hur det ser ut i matcherna står vi upp för varandra. Det är ett fantastiskt go och lagsammanhållning just nu. Det är skönt, säger Lucau.

MATCHFAKTA

Alingsås–Eskilstuna Guif 29–26 (12–12)  
Alingsås: Benjamin Helander 5, Samuel Lindberg 3, Felix Claar 3, Fredrik Teern 3, Axel Franzén 3, Niclas Barud 3, William Andersson Moberg 3, Andreas Lang 2, Andreas Berg 2, Erik Andreasson, Johan Nilsson. 
Guif: Eric Johansson 9, Marcus Ekman 6, Vasilije Kaludjerovic 4, Kasper Larsson 3, Robin Andersson Dickfors 2, Pavle Karacic, Rickard Åkerman. 
Utvisningar, Alingsås: Andreas Berg 2 minuter. Guif: Rickard Åkerman 2, Simon Sonesten 2.
Publik: 1342.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Handboll

Franzén stannar i Alingsås

Tränarna och oddsmakarna tror inte på Guif nu heller: "Missar slutspelet"

Handboll

Sviten håller för EM-klara Sverige

Handboll

Så ska landslaget undvika nytt coronakaos

Handboll

Inga överraskningar i Solbergs EM-kvaltrupp

Visa fler