Polisen: Inget brott bakom John Backmans död

Enligt obduktionsrapporten som gäller John Backman som hittades död i Eskilstunaån i förra veckan, tyder inget på något brott.

Eskilstuna kommun 21 oktober 2019 11:52

–  Enligt obduktionsrapporten finns det nu inget hinder för gravsättning. Det betyder att det inte ligger något brott bakom hans död. Skulle man ha hittat något annat vid obduktionen skulle man inte ha skrivit på det sättet.

Det förklarar Dag Pettersson hos polisen i Eskilstuna. Han har hand om den dödsfallsutredning som görs om John Backman. Även om polisen gör en utredning för att försöka utreda vad som hände honom, så är det ingen brottsutredning. Polisen har varit tydlig med att man inte misstänker att något brott ligger bakom Johns död vilket resultatet från obduktionen nu också visar. 

Men det betyder inte att polisen inte lyssnar på människor som kan ha uppgifter, säger Dag Pettersson. I slutet på förra veckan efterlyste han också information från allmänheten som kunde tänkas bringa klarhet i vad som hänt.

Har du fått in några tips?

– Nej. Ingenting. Men eftersom det har varit helg kan det också finnas en viss fördröjning innan det hamnar hos mig, säger Dag Pettersson.

Det förkommer väldigt många spekulationer och florerar rykten om vad som kan ha hänt John. Hur hanterar polisen sådan information?

– Det förekommer alltid spekulationer i sådana här fall. Men vi kan inte utreda varje enskilt rykte. Det måste finnas något mer i det, en substans, för att vi ska kunna göra en bedömning och i så fall gå vidare.

– Men vi måste givetvis vara lyhörda också. Gemene man får inte tro att vi avfärdar alla rykten.

Polisens telefonnummer: 114 14.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingar Frostberg

Ämnen du kan följa
Läs mer
Eskilstuna

Kraftig brand i företagshotell misstänks vara anlagd

Olyckor, katastrofer

Surfare dödad av haj i Australien

Olyckor, katastrofer

Iran: Svarta lådorna hjälper inte

Miljö

Misstänkta "zombiebränder" norr om polcirkeln

Hälsa och sjukvård

Akuten kritiseras – missade bruten nacke

Visa fler