Folk njöt av julstämningen i Mariefred

Folk i alla åldrar kom till Mariefred på söndagen när det var dags för den klassiska julmarknaden. Här fanns något för alla.

Mariefred 1 december 2019 16:00

Den som inte riktigt förstått att julen inte är särkskilt långt borta borde ha gjort ett besök i Mariefred på söndagen. Där bjöds det på mängder av aktiviteter och arrangemang för att fira att julen är på ingång.

På Rådhustorget till exempel var det dags för den klassiska julmarknaden från tio-tiden på förmiddagen till sena eftermiddagen. Här fanns allt som en sann julälskare inte vill missa, och lite till.

Kön till försäljningen av brända mandlar ringlade lång och en som njöt av mandlarna i sin påse var Pelle Hising, 8. Han hade en avslöjande brun mandelmustasch runt munnen som visade att han låtit sig väl smaka. Han passade också på att spana in en brandbil som räddningstjänsten kommit med och blev omkramad av brandmannen Magnus Lundgren.

Molle Hellner 7, kom tillsammans med mamma Caroline Eriksson och bonuspappa Simon Rosendahl. Tillsammans gjorde de sitt bästa för att få marknadens alpackor som haft vägarna förbi –  på gott humör. Med lite hö och morötter visade det sig inte vara alltför svårt.

Kompisarna Frida Wallroth 18 och Isabelle Fredriksson 18 som går sista året på ekonomiprogrammet på Thomasgymnasiet i Strängnäs fanns på plats med ett eget försäljningsstånd för uf-företaget Re-Burn, på julmarknaden. De sålde ljus av olika slag i återvunna glasburkar och med 80 procent återvunnen ljusmassa.

– 20 procent av de pengar vi får in går till Cancerfonden, berättar Frida Wallroth och Isabelle Fredriksson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åsa Wallin
Ingar Frostberg

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Mariefred

Omfattande stölder från kolonilotter: "De har rensat"

Mariefred

Vitvaror stulna från radhusbygge

Mariefred

Man gripen misstänkt för misshandel av kvinna

Fastighetsaffärer

Huset på Ryborgsvägen 10 i Mariefred sålt igen - andra gången på kort tid

Fastighetsaffärer

68 kvadratmeter stort hus i Kalkudden, Mariefred sålt till nya ägare

Visa fler