Kul kväll för Fanny Andersson: "Skönt"

Fanny Andersson satte två mål när United avslutade hemmasäsongen med en mäktig uppvisning som slutade 5-0 mot Kristianstad.

Eskilstuna kommun 19 oktober 2019 21:48

Julia Tunturi hade gjort ett äkta hattrick under den första halvleken men kom inte till spel efter vilan på grund av den smäll mot huvudet hon åkte på kort efter sin galna uppvisning.

Då fixade i stället Fanny Andersson två mål och såg till att United snudd på förnedrade sitt motstånd som bara var en poäng efter i den allsvenska tabellen inför matchen på Tunavallen.

Tre minuter in på den andra halvleken lobbade Fanny in 4–0 från nära håll och 5–0 kom genom Andersson i den 62:a minuten efter ännu ett sprudlande Unitedanfall.

– Jag har haft många målschanser men inte fått dit den så det var skönt för egen del, säger Fanny och fortsätter:

– Det kändes som vi mycket mer taggade än dom och visade att vi ville ta tre poäng i den här matchen. Det är ett styrkebesked att vi vinner med 5–0 mot femman i serien. Efter VM-uppehållet tror jag inte det har varit kul att möta oss.  Och det är skönt att vi säkrade en medalj i dag.  

I den 82:a minuten fick publiken se en allsvensk debutant när Nor Mustafa ersatte Felicia Rogic, som innan matchen blev hedrad som årets Unitedspelare. Nor visade att hon har framtiden för sig.

– Det känns bra och det är kul att få förtroendet av "Munken" (tränaren Magnus Karlsson). Jag har jobbat hårt och får utdelning för det. Det här är bara början. Nu är det bara att fortsätta att jobba hårt, säger Nor Mustafa.

1198 åskådare trotsade oktobermörkret och de som gillar Eskilstuna United lär inte ha ångrat sitt beslut.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Petersson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Eskilstuna

Flera planer för E20 – beläggningsarbeten väntar

Torshälla

Polisen upptäckte brand – plockade fram pulversläckaren

Fotboll

Halvtidsledning blev bara en poäng för Trosa Vagnhärad

Eskilstuna

Digitalt öppet hus för yrkesutbildningar

Fotboll

Triangelns succé – vann Västerås Invitational

Visa fler