Apoteket testar leveranser hem med cykelbud

Apoteket satsar på miljövänlig och snabb leverans. Inom en snar framtid kan projektet nå Eskilstuna där Apoteket har tre butiker.

Eskilstuna kommun 9 oktober 2019 07:34

Lokala leveranser ska öka Apotekets försäljning i e-handeln. Under hösten testas fysiska butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö med hemleverans på två timmar. Bland annat med cykelbud i Malmö.

– Vi har 400 apotek utspridda över hela landet på platser där människor bor, arbetar eller rör sig, säger Mikael Lenneryd, marknadsdirektör på Apoteket AB och fortsätter:

– Kan vi lösa en snabb och miljövänlig leverans från det lokala apoteket, precis som pizzerian eller blomsterhandeln, så har vi en stor fördel i förhållande till konkurrenter som måste skicka en lastbil från ett centrallager.

Leverans av medicin hem till dörren kan vara framtiden.

– Snabba leveranser av läkemedel är efterfrågat. Är man riktigt sjuk vill man inte gärna lämna hemmet och samtidigt som värken, nästäppan och febern är här och nu.

Apoteket har planer på att de fysiska apoteken ska bli leveranshubbar. I Sveriges 20 största städer, där Eskilstuna ingår, kan de nå ut till 75 procent av befolkningen. I Eskilstuna har Apoteket tre butiker.

Kan Eskilstuna vara aktuellt för hemleveranser?

– Svarar kunderna på erbjudandet så kommer vi säkert att rulla ut det på fler orter. Eskilstuna vore en utmärkt ort. 

Hur ser tillväxten ut inom e-handeln?

– Trenden mot ökad e-handel är oerhört stark. Det märks inom all handel. De senaste fyra åren har vår försäljning på nätet gått från 80 miljoner kronor per månad till cirka 400 miljoner kronor per månad. Apotekets e-handel växer nu snabbare än konkurrenternas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Niklas Holm

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Eskilstuna

MDH:s kritik mot högskoleprovet: "Skulle ha sagt nej"

Eskilstuna

Lastbilsekipage dundrade in i viadukt – vittne berättar: "Som en jordbävning"

Eskilstuna

Misstänkta mordvapnet undersöks: "Bra utredningsläge"

Eskilstuna

Fler tjänster ska bort på Djurgårdsskolan

Eskilstuna

Kökaos till högskoleprovet – över 40 000 väntar

Visa fler