Julmarknad med författarsignering

På söndagen kan du både åka ångtåg och träffa tomten i Mariefred. Den traditionella julmarknaden lockar alltid storpublik och årets upplaga lär inte bli ett undantag.

Mariefred 30 november 2019 10:11

Är julklappslistan författad? Om inte är det hög tid. På söndag bör den lämnas över till tomten, som gör ett av sina sällsynta stopp Mariefred.

Rådhustorget i vinterskrud är inte en omöjlighet till årets traditionella julmarknad. Kung Bore har gjort entré och med några minusgrader på det lär saken vara avgjord. Oavsett vilket kommer Mariefreds centrum sjuda av julmys på första advent. 

Julklappar, mathantverk och vacker körsång utlovas och för den lite mer äventyrslystne finns det möjlighet att ta en tur med ångtåget.

Mariefreds bokhandel får spännande besök av Stallarholmsfödda författaren Maria Skotte Pekkari, som finns på plats för att signera sin debutbok Hockey, bänkvärmare och bögar

– Min önskan är att alla barn och ungdomar ska våga vara sig själva och få vara stolta över det som de är, säger hon om sin debutbok som riktar sig till ungdomar mellan 10 och 14 år.

Nästa vecka släpps Maria Skotte Pekkaris nya bok Juni – ibland behövs det lite sommar även på hösten.

– Vi har alltid ha en författare här när det är julmarknad och det känns lite extra spännande när det är någon från trakten, säger Eva Karlsson på Mariefreds bokhandel.

Hon har läst Maria Skotte Pekkaris debutbok och gillar den.

– Den var både spännande och hade ett angeläget tema. Jag tror den skulle passa bra att läsas tillsammans i en idrottsförening, säger hon.

Hon ser fram emot årets julmarknad, som är en av årets viktigaste helger för bokhandeln.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joakim Serrander

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Mariefred

Bil körde rakt in i uteservering: "Himla tur att vi inte hade gäster"

Mariefred

Restaurangägaren om olyckan: "Många har hört av sig"

Fastighetsaffärer

Nya ägare till stuga i Mariefred - prislappen: 2 000 000 kronor

Jazz

Jazzgiganter lyfts fram i Mariefred

Mariefred

Samband mellan restauranginbrotten: "Vi har spår"

Visa fler