Gym i centrala Eskilstuna stänger för gott

Fitness24seven stängde den 29 maj sitt gym i Årby. Ett halvår senare slår de nu igen sitt gym på nedre plan i köpcentret 21:an.

Eskilstuna kommun 28 november 2019 16:40

Tidningen var i kontakt med ansvarig för Fitness24sevens gym i Mälarregionen i maj, när de stängde sitt gym i Årby.

– Det är ett strategiskt beslut. Efter en kartläggning gjorde vi bedömningen att med Torshälla, Nyfors och Eskilstuna centrum når vi ut på bästa möjliga sätt till våra medlemmar, sa Rani Malk, regionschef på Fitness24seven, då.

Kedjan skulle då satsa på övriga gym i Eskilstuna. Ett halvår senare stänger de nu även sitt gym inne i köpcentret 21:an i centrum.

– Vi stänger här i kväll. Det här gymmet var Fitness24sevens första i Eskilstuna och meningen var att det skulle finnas till det stora och nya Fitness24seven på Nybrogatan öppnade och blivit vad det är i dag, förklarar en i personalen på gymmet.

Det var snabba besked om stängningen av Fitness24sevens gym Eskilstuna centrum. I veckan kom en röd lapp upp i fönstret i dörren till entrén. På lappen kan man bland annat läsa att alla medlemmar hälsas välkomna till gymkedjans övriga tre anläggningar i Eskilstuna. De ligger i Nyfors, Torshälla och på Nybrogatan i Eskilstuna centrum.

Fitness24sevens gym på 21:an har haft styrkemaskiner, fria vikter, cardiomaskiner, relaxrum, tjejavdelning och omklädningsrum. Gymmet har endast varit bemannat måndagar till torsdagar mellan klockan 16 och 19 men har haft öppet dygnet runt för sina medlemmar.

I år har 21:an tappat flera stora aktörer, bland annat Polarn O. Pyret, Bikbok och Gina Tricot.

Tidningen har sökt regionchefen för gymkedjan utan framgång.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Niklas Holm

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Eskilstuna

Här bor Sudden och hans syskon i väntan på nya hem

Eskilstuna

Misstänkt handgranat hittades i vattnet – behövde sprängas bort

Eskilstuna

Polis hittade misstänkt stulen båtmotor på flak

Fotboll

AFC lånar talang från allsvensk klubb

Eskilstuna

Många polisanmälningar om stökiga ungdomar

Visa fler