Vi vet vad pappa vill ha på Fars dag

På söndag är det Fars dag och 46 procent av svenska folket planerar att fira med pompa och ståt. Eller i alla fall med en slips.

Eskilstuna kommun 8 november 2019 15:15

De vanligaste presenterna till pappa på Fars dag är middag, choklad och blommor. Den klassiska slipsen är fortfarande populär att ge bort denna dag. Men när det gäller vad pappa egentligen vill ha så ser det lite annorlunda ut.

Om pappa själv för välja vill han nämligen gärna ha en middag, en vinflaska eller en bok i present. Detta enligt en undersökning som Svensk handel har gjort i samarbete med HUI research inför årets Fars dag.

Efter topp tre på önskelistan önskar sig pappa verktyg, choklad, kalsonger, strumpor, blommor, rakvatten, skjorta, slips, slipsnål och manschettknappar.

– Fars dag är ett tillfälle att visa sin pappa uppskattning eller omtanke. För butiker som säljer blommor, choklad eller kläder ger Fars dag ett uppsving i försäljningen, säger Johan Davidson, chefsekonom på Svensk handel.

16 procent av papporna i undersökningen uppger att de inte önskar sig någonting alls på Fars dag.

Var fjärde dagligvaruhandlare anser att Fars dag är viktig för försäljningen. Två av tre dagligvarubutiker planerar dessutom att genomföra någon form av kampanj i samband med Fars dag.

För handlarna kommer Fars dag på tionde plats när de rankar de viktigaste dagarna för försäljningen. Att listan toppas av julen är ingen överraskning. Därefter följer påsk, nyår, midsommar, Black friday, Mors dag, mellandagsrean, Alla hjärtans dag och halloween innan Fars dag dyker upp.

Den genomsnittliga summan på pappas present till Fars dag ligger på 270 kronor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Niklas Holm

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Eskilstuna

Bussföraren Kjell spottad i ansiktet av resenärer: "Långt ifrån ensam"

Eskilstuna

Kvinna utsatt för blottare i tvättstugan – vågar inte vara ensam: "Som en fånge i mitt hem"

Eskilstuna

Vilstabacken redo för en ny säsong

Speedway

Lindbäck tackar ja till Smederna – startfältet klart till inbjudningstävlingen

Eskilstuna

Kopplerihärvan: 30–40 kvinnor arbetade på "sexsalongen"

Visa fler