AFC-kryss trots stor dominans

Trots mängder av chanser och stort spelövertag lyckades inte AFC få hål på Sirius. Där med är chansen till allsvenskt spel utan att behöva kvala borta. "Känns som en förlust"

Eskilstuna kommun 27 oktober 2019 17:58

AFC hade under söndagen chansen att haka på i kampen om att säkra allsvenskt kontrakt. I och med att Kalmar förlorade under lördagen fanns möjligheten att nå en 13:e plats.

Den första halvleken präglades av ett enormt AFC-tryck. Efter dryga 20 minuter fick Wilhelm Loeper möjligheten från nära håll, men Siriusmålvakten Lukas Jonsson stod för en fin parad. Bara minuter senare nådde Sandro Tsveiba högst på ett inlägg men nicken smet strax utanför stolpen. 

– Vi skapade så många chanser, det borde ha räckt till seger. Utan tvekan, säger en besviken Jesper Björkman.

Bakåt såg det stabilt ut och Sirius hotade sällan AFC:s backlinje.

– Vi stod rätt hela tiden och stängde igen. Framåt såg det riktigt bra ut och vi kom igenom gång på gång. Vi borde ha vunnit stort idag.

Den andra halvleken skiljde sig inte mycket från den första. Undantaget de inledande minuterna var det AFC-dominans även här och laget radade upp chans på chans. Men precis som under första 45 hade hemmalaget förtvivlat svårt att få bollen i nät. Det ska nämnas att Jonsson i Siriusmålet stod för en riktigt fin insats.

När domare Mohammed Al-Hakim blåste av matchen var det mållöst och delad pott.

– Det känns verkligen som en förlust. Det var vår match, den bästa vi gjort på länge. Jag är oerhört besviken att vi inte vann den här matchen. Det skulle vi ha gjort, säger Björkman. 

I andra halvlek fick de 2307 personerna på läktaren se återkomsten för Gustav Jarl som saknats under en lång tid på grund av skada. 

– Superskönt att kunna spela igen, jag har saknat det. Sen är jag inte direkt i toppform och borde haft lite mer kvalitet på mina inlägg kanske, säger Jarl som även han var ordentligt besviken efter matchen.

– I och med att läget är som det är så känns det väldigt frustrerande att inte kunna vinna. Vi skapade absolut tillräckligt många chanser för att göra både två och tre mål. 

En som hade en tung afton på det kyliga Tunavallen var anfallaren Samuel Nnamani som var inblandad i de flesta chanserna. 

– Vi hade extrem otur idag. Jag vet faktiskt inte varför vi inte får in bollen. Jag själv borde ha gjort minst ett men det var små marginaler. Men det viktigaste är ändå att vi inte förlorade, en poäng är alltid en poäng. Nu ser jag fram emot sista matchen mot Falkenberg där vi förhoppningsvis kan fixa kvalplatsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jon Alexandersson

Ämnen du kan följa
Läs mer
Sport

Michael Jordan donerar nästan en miljard

Sport

Djokovic: Restriktionerna i US Open är extrema

Sport

Michael Jordans jättedonation: En knapp miljard

Sport

Serie A tillåter fem byten inför återstart

Sport

Bryter kontraktet efter hustruns rasism

Visa fler