100-årsjubileum för Flens kyrkokör

Flens kyrkokör har aktiva i 100 år, något som kommer att firas med jubileumskonsert.

Flens kommun 16 oktober 2019 08:35

Flens kyrkokör har funnits i 100 år och de har hela året firat sitt jubileum med flera konserter och framträdanden. Kören har bland annat haft en kärlekskonsert, deltagit i Nationaldagsfirandet och nu i november månad ska man delta i Seniorsoffan. 

Totalt består kören av 20 medlemmar som aktivt jobbar med att följa årets växlingar. Kören är också med och uppmärksammar alla kyrkans högtider och har alltid en inriktning med att få med någon ny sång med i programmet. Bland annat sjunger kören sånger av Py Bäckman, Ted Gärdestad och Lasse Berghagen. 

Hur känns det att kören firar 100 år?
– Jag tycker det är fantastiskt att få vara med i kören när vi firar 100 år. Det är lite extra, händer ju inte så ofta! Och jag blir glad av att sjunga, säger Gun- Britt Solberg som är en aktiv körmedlem. 

I kören finns det medlemmar som varit aktiva i över 30 år och kören träffas varje torsdag för att öva inför de olika högtiderna. Det är blandad ålder på körmedlemmarna och många har anslutit sig till kören för att de upplevt sorg eller svårigheter i livet. 

– Jag började i kören när jag drabbades av en livssorg och då upptäckte jag tidigt att jag mådde bra av att sjunga. Kören välkomnade mig med öppna armar och jag vet att jag inte är ensam om att känna så här, säger Gun- Britt Solberg.  

Flens kyrkokör kommer ha sin jubileumskonsert lördagen den 19 oktober. Konserten kommer att bjuda på bland annat klassiska verk och den Nicaraguanska bondemässan. Till konserten har tidigare aktiva medlemmar inbjudits.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jessica Hansson

Ämnen du kan följa
Läs mer
Eskilstuna

Sörmlandsgården i Eskilstuna håller stängt i sommar

Kultur och Nöje

The Met kortar nästa säsong med tre månader

Kultur och Nöje

Erik Lundin rappar om apanage på ny singel

Kultur och Nöje

Tre tonsättare får Stimpris

Kultur och Nöje

Jireel sjunger om sex sorters kärlek

Visa fler