Guif straffades av slarv i slutminuterna

Trots ledning med några minuter kvar slarvade Guif bort segern och föll mot Varberg som tog sin första seger för säsongen med 29–28.

Varbergs kommun 15 oktober 2019 21:33

Guif kom till spel mot Varberg med två raka förluster i bagaget och därtill ett sorgband runt ena armen för att hedra den bortgångne klubbikonen och eldsjälen Olle Andersson. 

Motståndet Varberg, sist i tabellen, med noll poäng och sju raka förluster var i stort poängbehov för att inte tappa alltför mycket mark på lagen ovanför. Och det märktes också inledningsvis att hemmalaget ville mer. Guif fick inte spelet att stämma och skyttekunden Eric Johansson kändes alldeles för ensam framåt. Efter en kvart var ställningen 10–7 där Varbergs Ram Turkenitz fått på tok för utrymme. Då tog Guif timeout.

Mattias Hildenborg, som startade matchen i Guifmålet, fick inte mycket hjälp av försvaret var utbytt när lagen satte igång spelet igen. Herdeiro Lucau gjorde direkt skillnad och Guif kunde genom högersexan Pavle Karacics straff gå till pausvila med underläge 16–14.

– Vi spelade inte bra alls och släppte alldeles för många lätta mål bakåt. De fick kontra på oss när vi slarvade framåt så vi var inte alls nöjda med första halvleken. Inför andra pratade vi om att vi behövde jobba mer med fötterna och vinna mer man mot man-kamper för att sedan inte slarva när vi får lägen, sa Marcus Ekman till Cmore i pausen.

– Zoran (Roganovic) sa i vår timeout vid ställningen 10–7 att vi inte ska hålla på att klaga på varandra. Det var mycket gnäll på både domare och på varandra.

Två minuter in i andra halvlek kunde dock Guif kvittera och mycket handlade om Eric Johansson. 

Några minuter senare hade de också tagit ledningen och då trodde nog många att nykomlingen Varberg skulle falla ihop. Men i stället började Carl Aronius i hemmamålet vakna till liv och plockade räddning efter räddning.

Trots ledning med 22–20 några minuter från slutet gjorde hemmalaget tre raka mål och kunde sedan göra ett ryck vid ställningen 26–26 till 29–26. Det klarade inte Guif att rätta till och föll till slut med uddamålet 29–28 vilket innebar Guifs tredje raka förlust.

– Vi orkade inte stänga matchen när vi ledde. Sedan var det igen lite billiga utvisningar och tekniska fel som gjorde att vi förlorade matchen. Det känns som att vi inte har lärt oss av våra tidigare misstag, säger Guifs tränare Zoran Roganovic som valde Hildenborg före Lucau i mål från start.

– Mattias fick chansen för att han hade gjort bra träningar och han gjorde det också helt okej i matchen. Lucau hade inte tränat under förra veckan men när han kom in, framför allt i början av andra halvlek, fick vi en bra period. Tyvärr lyckades vi inte hålla den resten av matchen men vi ska resa oss för det är ny match på torsdag.

Eric Johansson, som gjorde 12 mål och var dominant även i denna i match, var besviken efter efteråt.

– Det var en tuff match och mycket kamp. De senaste matcherna har vi varit nära men inte fått med oss några poäng. Det är såklart små marginaler och vi har tappat sting i slutminuterna. Det ska vi inte göra så det är surt just nu, säger Eric Johansson till Cmore efter matchen.

För Guif väntar nu fyra hemmamatcher i rad och förhoppningsvis en seger inom kort.

Matchfakta

Varberg–Eskilstuna Guif          29–28 (16–14) 

Varberg: Ram Turkenitz 7, Daniel Lindgren 4, Tobias Bengtsson 3, Petter Nyström 3, Jacob Friberg 2, Anton Jönsson 2, Carl Aronius, Dante Lindén. Eskilstuna Guif: Eric Johansson 12, Marcus Ekman 4, Pavle Karacic 4, Kasper Larsson 4, Rickard Åkerman 3, Markus Hagelin. Publik: 1 147.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Krister Rubensson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Handboll

Coronafall i Önnered – Guif ska dit på fredag

Handboll

Klart: Vi sänder flera Guifmatcher på ekuriren

Handboll

Handbollsmatch flyttas på grund av smitta

Handboll

Chartrat plan kan rädda Blågults EM-kval

Handboll

Coronaoron inför EM: "De flesta är beredda"

Visa fler