Katt levde i misär – fick avlivas

En katt fick avlivas efter att Länsstyrelsen bedömt att den levt i misär.

Eskilstuna kommun 2 december 2019 12:02

Det var den 19 september i år  som Länsstyrelsen genomförde en inspektion i en lägenhet på Östermalm efter en inkommen anmälan. 

Det var rörigt och smutsigt i lägenheten och Länsstyrelsen gjorde bedömningen att det rådde misär på platsen. Det fanns kattavföring på golvet och kattlådorna var överfulla. Den boende i lägenheten, en man i 50-årsåldern, fick då en uppmaning om att städa upp i lägenheten och tömma kattlådorna. 

Den 14 november inkom en anmälan till Länsstyrelsen från Kronofogden om att mannen skulle avhysas från sin lägenhet. När man gjorde ytterligare en inspektion efter beskedet så upptäcktes att elen var avstängd och att katten fanns kvar i lägenheten. Katten var hängig och matt i pälsen. Den hade även smärta i flera tänder, hjärtproblem och nästan inga muskler på bakbenen.

Länsstyrelsen gjorde bedömningen att eftersom mannen blivit avhyst från sin bostad så har han ingen möjlighet att ta hand om katten. Inte heller hade man sett någon förbättring i bostaden efter föreläggandet vilket tydde på att mannens förmåga att ta hand om djuren inte hade förbättrats.

Då bedömningen gjordes att katten var i så pass dåligt skick att en omplacering inte var möjlig såg man inte någon anledning att förlänga kattens lidande ytterligare utan tog ett beslut om att katten skulle avlivas.

Mannen fick en möjlighet att komma med ett yttrande men något sådant kom aldrig in.

Beslutet om avlivning togs den 15 november.

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Öhrman

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Eskilstuna

Trivsamt högtryck på Näshultarundan

Eskilstuna

Man gripen för våldtäkt i bostad

Eskilstuna

Christofer, 38, från Eskilstuna överlevde covid-19

Eskilstuna

Efter larmet: Sex fartsyndare fast på Köpmangatan

Eskilstuna

Logistik-vd:n om Amazon: "En riktig prestigeetablering"

Visa fler