AFC har gjort klart med stortalangen

Talangen Omar Jemal återvänder till AFC Eskilstuna. Den 18-årige forwarden har skrivit på ett treårskontrakt med superettanklubben.

Eskilstuna kommun 3 februari 2020 17:29

Jemal lämnade AFC under 2018 för Hellas Verona på ett lån först. Övergången blev senare permanent Men nu är han alltså tillbaka i Eskilstuna. 

Omar Jemal har fått många goda vitsord i Italien. Bland annat blev han under en ungdomscup utsedd till turneringens bästa spelare av Milans akademichef.

Omar har tillhört AFC:s juniorlag tidigare och spelade 2017 för klubbens U19-lag. Där blev det elva matcher och fyra mål för den dåvarande 16-åringen.

Jemal har efter det spelat flertalet matcher med Hellas Veronas juniorlag, men är nu redo för att representera AFC Eskilstuna i Superettan.

– Det känns bra. Jag har varit tillbaka i Italien ett tag. Det känns skönt att vara tillbaka. Speciellt nu när man kommer att spela A-lagsfotboll, säger han i ett pressmeddelande.

Omar har höga ambitioner och vill utvecklas mer. Han är glad över att få vara hemma med familjen igen och få spela seniorfotboll.

– Jag vill vara en farlig spelare med bollen som alltid anfaller. Förhoppningsvis kommer jag bidra med många mål och assister, säger Jemal.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Petersson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Sörmland

Följde rådet från 1177 – dog sex timmar senare

Fotboll

Förlust för Stallarholmen hemma mot Trosa-Vagnhärad SK/Gnesta FF

Fotboll

Seger för Näshulta på hemmaplan mot Julita

Eskilstuna

Bil körde in i mitträcket på 56:an nära Gröndal

Sport

Real vann efter Ramos straffmål

Visa fler