Winnerbäck till Sundbyholms slottspark

Lars Winnerbäck och hans band ses och hörs i Sundbyholms slottspark till sommaren. "Vi längtar", skriver Winnerbäck.

Sverige 2 december 2019 11:49

För alla som älskar Lars Winnerbäck är årets julklapp väldigt tidig i år.. Sammanlagt blir det 21 konserter under bar himmel i juli och augusti. Och det här beskedet kommer strax efter det att bandet avslutat en ganska omfattande höstturné.

Nu sjösätter Winnerbäck och bandet, som består avJerker Odelholm på bas, Staffan Johansson och Carl Ekerstam på gitarrer, Tomas Hallonsten på keyboards, Therese Johansson på gitarr och sång och Jonna Löfgren på trummor, på en turné som startar på Sofiero slottspark 10 juli och avslutas på Stångebro "hemma" i Linköping 29 augusti.

Däremellan blir det ytterligare 19 konserter i både Sverige och Norge, och till alla släpps biljetterna nu på torsdag, 5 december.

Lars Winnerbäck menar att beslutet kändes rätt och väldigt enkelt:

"Alltså när Eldtuppen kom så kände jag att det var som en nystart. Fattar om det inte var så tydligt för alla, men för mig var det så. Jag var stolt och ivrig och när turnén kom igång i Linköping var det den bästa resan hittills. Med bandet, med tekniker, crew och inte minst publiken. Tacksam och tagen, och det enda som inte stämde var att vi inte reste till fler städer. Men november är november". 

Och han avslutar med orden:

"I sommar har vi mer tid, mer utrymme, mer Norge, mer Sverige, grönare gräsplaner, fetare festivaler, längre dagar, fler bussar, längre sträckor, fler låtar. Samma band. Samma crew. Släpp oss var som helst. Vi längtar."

Sommarturnén i sin helhet

10 juli Helsingborg, 11 juli Karlskrona, 17 juli Kristiansand,  18 juli Fredrikstad,  19 juli Göteborg,  23 juli Rättvik, 24 juli Sundsvall, 25 juli Skellefteå,  26 juli Furuvik, 31 juli Östersund, 1 augusti Arvika, 2 augusti Varberg, 5 augusti Borgholm, 7 augusti Eskilstuna, Sundbyholms Slott, 8 augusti Lidköping, 14 augusti Kristianstad, 15 augusti Huskvarna,  21 augusti Oslo, 22 augusti Lillehammer, 28 augusti Stockholm, Zinkensdamms idrottsplats och 29 augusti Linköping, Stångebro.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torsten Braf

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Eskilstuna

Misstänkt skadegörelse – tände på vid skola

Brott & Straff

Misstänkt skottlossning i Gävle

Eskilstuna

Flera bilar i brand på parkering

Brott & Straff

Skottskadad man i Tensta förd till sjukhus

Brott & Straff

Man knivskuren i Västerås

Visa fler