Bomässan i Eskilstuna slår rekord – igen

Vid lunchtid på fredagen slog Bomässan upp dörrarna i Stiga Sports arena. De räknar med fler besökare i år än förra året.

Eskilstuna kommun 22 november 2019 16:03

Bomässan Christmas edition har nu dragit i gång. För tredje året i rad arrangeras mässan i Stiga Sports arena som är fullspäckad med utställare av alla de slag.

– Förra året hade vi 6 200 besökare och då var det Black Friday samma helg... Vi tror därför på fler i år. Vi har utökat med ett dryck- och delikatesstorg som kan locka andra besökare än de vanliga, menar Martina Rydell, projektledare för Bomässan.

Årets nyhet är som sagt ett dryck- och delikatesstorg. Där kan man bland annat provsmaka öl, mot betalning.

– Det är kul att kunna prova lite olika öl här, speciellt nya julöl inför julen, säger Richard Schröder från Torshälla som besöker Bomässan med kompisen Nicklas Larsson från Borsökna.

Mässan är utspridd över alla tre hallarna i arenan. Totalt är 111 utställare på plats för att visa upp sig, det är sex fler än förra året och nytt rekord i Eskilstuna. På golvet i A-hallen, där Guifs herrar vanligtvis spelar handboll, står under helgen Anders Nordin från Näshultastugor.

– Vi har varit med här förut, men det var några år sedan sist. Vi är ett litet företag, det här är vårt sätt att få direktkontakt med nya kunder, säger han.

Under helgen kommer bland annat Snickar-Björn att visa hur det går till att gjuta i betong och inredaren Anna Braun ger tips och trix på hur barnrummet piffas till. 

För de som söker ny bostad arrangerar Destination Eskilstuna tillsammans med flera fastighetsägare under lördagen visningar av inflyttningsklara lägenheter runt om i staden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Niklas Holm

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Eskilstuna

Många samlades till minnesstund för mördad pojke

Nyfors, Eskilstuna

Vittnet: "Jag var med honom tills han lämnade livet"

Torshälla

Sjöfyllerist rammade brygga – fick åka ambulans

Eskilstuna

Polisen varnar: Stor risk för vedergällningar

Handboll

Guif i underläge i hemmapremiären – följ matchen mot Skövde här

Visa fler