Jakobsson: "Det är långt kvar"

Förlust mot jumbon senast. Inför mötet med Kristianstad är Guifdamerna själva sist i tabellen efter en misslyckad inledning.

Eskilstuna kommun 9 november 2019 08:00

Tre poäng på de sex första omgångarna. Så illa har det inte varit för Guifdamerna sedan säsongen 2013-2014 då laget hade samma inledande poängskörd.

– Det är svårt att sätta fingret på exakt vad problemen beror på. Men det som är tydligt är att vi har bränt alldeles för många lägen och inte varit tillräckligt noggranna. När det ska avgöras i matcherna är det som om det knyter sig för oss, det har sedan satt sig i våra huvuden, säger niometersspelaren Joline Jakobsson. 

Att laget är topptippat och att klubben dessutom inför säsongen gick ut hårt med att serieseger var det enda som gällde har ställt höga krav på spelarna.

– Det är kul att man tippas i toppen men det gäller att kunna hantera den pressen, vilket vi inte riktigt har klarat av hittills.

Hur mycket av den pressen känner ni av?

– Nja, inte så mycket. Nu har det gått motigt handbollsmässigt och då hjälper det knappast att börja känna efter och lyssna på alla som tycker att vi inte levererar. Det är ingenting som jag går och tänker på iallafall.

På söndag väntar topplaget Kristianstad, som åkte ur SHE i fjol, och senast kommer från en säker 32–21-seger mot Hellton. 

– Kristianstad är ett bra lag och har fått behålla många av spelarna från i fjol. Vi har gått igenom videoanalyser och känner oss förberedda. Det gäller att vi inte tänker för mycket utan bara kör, vi vet mycket väl om att vi kan. Vi är ordentligt revanschsugna och känner att det är dags att vända den här trenden nu. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jon Alexandersson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Eskilstuna

Mordförsök i Eskilstuna – skadad man hittad vid centralstationen

Eskilstuna

Polisen fokuserar på detaljer kring mordet i Skiftinge

Eskilstuna

Rekordmånga antagna till MDH i höst

Brott & Straff

Man anhållen för försök till mord i Eskilstuna

Amerikansk fotboll

Liverpoolkaptenen borta resten av säsongen

Visa fler