M kräver extern revision av Sigurdsristningen

Nu kräver M i Eskilstuna en extern revision av projektet vid Sigurdsristningen. "Vi har sett fakturor som väcker frågor".

Eskilstuna kommun 10 oktober 2019 11:18

Moderaterna med Jari Puustinen i spetsen kräver nu en extern revision av hela projektet med det som skulle ge en ökad tillgänglighet vid Sigurdsristningen i Sundbyholm.

– Det kan finnas oegentligheter i flera fakturor som vi tittat på, säger Jari Puustinen, som inte vill spekulera i om det handlar om rent olagliga handlingar.

– Jag kan bara säga att det är flera fakturor som vi fått titta på som skapar nya frågor och som ytterst ställer frågan: Vad är det här?

Jari Puustinen vill inte gå in på vilken slags fakturor det handlar om, men menar att det finns oklarheter både när det gäller själva byggandet av den ramp och den stentrappa som ingick i projektet från början, och när det gäller den senare rivningen av hela anläggningen.

– I kombination med att vi inte får in svar från dem som äger projektet tycker jag att det är oansvarigt av oss att bara lämna frågorna därhän.

– Det hela handlar om nästan sex miljoner kronor som bara försvunnit i ett stort svart hål. Pengar som skattebetalarna i Eskilstuna säkert hade velat se skulle gå till något annat.

Vad kostar en extern revision?

– Ja jo, det kostar säkert en slant det också, men det borde vara en kostnad som är inom rimligheternas gränser.

Finns det skäl för majoriteten att vara självkritiska på någon punkt?

– Självklart. Vi vill inte skylla i från oss alls. Det är vi inom politiken som är ytterst ansvariga. Men det är ju för att förhindra att liknande saker händer igen som jag vill se en extern revision.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torsten Braf

Ämnen du kan följa
Sigurdsristningen
Eskilstuna kommun

Miljonnotan för Sigurdsristningen tickar på

Läs mer
Eskilstuna

Näringslivsprofiler startar ny affärsrådgivningsbyrå

Eskilstuna kommun

Inget fiffel funnet vid Sigurdsristningen

Eskilstuna kommun

P-härvan: En miljon kronor bokfördes inte