Stora skador efter brand i förrådshotell

Förrådshotellet 24Storage på Langsgatan i Eskilstuna har eldhärjats svårt. 35 brandmän från flera olika stationer bekämpade branden under natten mot tisdagen. Polisen misstänker mordbrand.

Eskilstuna kommun 3 december 2019 00:06

Klockan 23.43 på måndagskvällen fick räddningstjänsten larm om branden i förrådshotellet 24Storage på Langsgatan. När räddningstjänsten kom fram till platsen upptäcktes en kraftig rökutveckling från taket av byggnaden.

– Det ska vara flera brandhärdar på platsen och det pågår en invändig släckning just nu, sa Emil Brodin, stabschef på räddningstjänsten strax efter midnatt.

Räddningstjänsten hade personal på plats från Eskilstuna men även från Västermo, Torshälla och Malmköping, samt fick under natten förstärkning från stationer i både Strängnäs och Västerås.

– Det har brunnit på flera ställen inne i lokalen. Det har blivit stora skador, både av branden och röken. Hela lokalen är rökskadad och vissa ställen har blivit skadade av lågorna, säger Johan Gagnert vid räddningstjänsten i Eskilstuna.

Branden kunde släckas strax efter klockan 03.00 varpå en restvärdesinsats inleddes.

– Då försöker vi få ut sakerna som har brunnit och sot och annat. Vi håller även på att vädra ut rök från byggnaden, säger Johan Gagnert.

Totalt arbetade ungefär 35 brandmän med branden. Vid klockan 02.20 fick en del av styrkan lämna platsen för att ta hand om en brand i en container på Carlavägen.

– Där använde vi en liten styrka som sedan fick åka tillbaka till den här branden, säger Johan Gagnert.

Polisen har spärrat av platsen och kommer att genomföra en brottsplatsundersökning under tisdagen. Man misstänker att branden anlagts.

– Vi kommer att upprätta en anmälan om mordbrand baserad på iakttagelser på platsen, säger Lars-Göran Nilseryd, inre befäl vid polisen.

Han vill inte närmare gå in på vad det är för typ av iakttagelser.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden, enligt polisen. Värdet på det brand- eller rökskadade godset från 24Storage väntas dock bli högt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Holmberg
Victor Bomgren

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Mälaren

Så ska Kustbevakningen stoppa buskörningen på Mälaren

Eskilstuna

Polisen undersöker gängkoppling: "Ögonen åt alla håll"

Sörmland

Följde rådet från 1177 – dog sex timmar senare

Eskilstuna

23-åring fälls för flera narkotikabrott – knarkpaket fastnade i tullen

Eskilstuna

Nedmejat trafikljus satte p för trafiken

Visa fler