Uppladdningen inför Eskilstunarevyn är igång!

Nedräkningen har börjat. I söndags träffades årets ensemble för första gången. På nyårsafton är det premiär för "Revy 2020".

Eskilstuna kommun 2 oktober 2019 11:06

– Vi är supertaggade, säger revydirektör Mathilde Stavehaug som tillsammans med regissören Anders Stark redan jobbat ett halvår med att ta fram textmaterial och musik till årets uppsättning av Eskilstunarevyn

För övriga medlemmar i revytruppen var det dock en hel del nyheter som presenterades vid kollationeringen. Sketcherna och dansstegen, förstås, men också ett antal nya artister.

- Vi fortsätter på spåret med mycket musik. Sång och dans är vi kända för att satsa hårt på och så blir det i år också, utlovar Mathilde Stavehaug.

Spektakulära effekter uteblir inte heller. Och självklart kommer revyn att ta upp en del av de händelser som timat under det gångna året. Exakt vilka ligger de lågt med än så länge.

– Men det går knappast att komma runt Greta Thunberg. Eller att Mellon kommer till Eskilstuna nästa år. Men ingenting är ännu hugget i sten. Mycket kan ändra sig under repetitionstiden. Det som verkar jätteroligt på manuspappret just nu - kanske inte alls känns lika kul när vi sätter igång och repar. Men vi har en grund att stå på. En bra blandning av nytt och gammalt,  sådant som hänt i Sverige och världen och sådant som är lokalt över Eskilstuna. 

Nu har samtliga artister en månad på sig att läsa in allt material. 

–  Sedan ses vi igen i slutet av oktober. Då har vi kommit en bit i inlärningsprocessen, hunnit fundera över vilka våra karaktärer är och hur vi vill framställa dem. Kanske har de en speciell dialekt eller ett särskilt kroppsspråk?  Nästa steg är interaktionen, hur vi ska agera tillsammans på scenen.

Vid det laget har det hunnit blivit november månad och repetitionerna då utökats två gånger i veckan för att i mitten av december växla upp till - varenda dag!

Biljetterna till "Revy 2020" släpptes förra veckan och redan innan dess hade publiken börjat hänga på låset.

–  Det är jätteroligt att vi är så efterlängtade. Vi känner ett stort stöd från publiken. Förra året hade vi i princip utsålt på varenda föreställning och vi hoppas förstås att många vill komma och se oss även 2020, säger Mathilde Stavehaug som kan glädja sig åt att inte mindre än tre nummer från förra årets uppsättning gick till final i 2019 års version av Revy-SM.

Årets artister på scenen blir förutom Mathilde Stavehaug och Anders Stark också Lena Sirrewius, Sanna "Fröken Elvis"  Andersson, Daniel Kyhlström och Sören Ivemyr.  Koreograf är Rebecka Eklund och kapellmästare Stefan Flink. Totalt är 16 föreställningar planerade från nyårsafton och framåt. 

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Catarina Nitz
Eva Axelsson

Ämnen du kan följa
Läs mer
Kultur och Nöje

Rasistiska namn ska bort i NHL-spel

Kultur och Nöje

Fox News ber om ursäkt för okänslig grafik

Kultur och Nöje

Fredrik Gertten får Sydsvenskans kulturpris

Kultur och Nöje

Förbjudna "Ms 45" släpps – 39 år senare

Kultur och Nöje

Viveca Sten börjar med ny deckarserie

Visa fler