Lyckad helg för unga EGF-gymnaster

Återväxten hos Eskilstuna Gymnastikförening är god. Det visade inte minst 12-årige Elina Grawin och 9-åriga Vilma Timlöv den gångna helgen.

Eskilstuna kommun 4 november 2019 09:59

Under lördagen och söndagen avgjordes den Internationella gymnastiktävlingen Mälarcupen i Åkeshov i Stockholm.

Två unga och mycket lovande gymnaster från Eskilstuna GF fanns på plats och deltog i den stora tävlingen. 

Elina Grawin som är född 2007 vann Youthklassen där deltagarna kom från Finland, Belgien, Polen, Norge, Island och Sverige. 

Eskilstunatjejen vann på totalpoängen 46,250 före finskan Jenna Potinoja på 45,750 och trean Amanda Helsing, Stockholm Top Gymnastics.

Elina tog även hem tre guld (bom, fristående och hopp) och ett brons (barr) i grenfinalerna under söndagen.

Tolvåringen är en av EGF:s unga och riktigt lovande gymnaster och nästa stora mål för henne blir våren 2020. Då har hon åldern inne för att tävla på junior-SM och där hon kan försöka ta en plats i laget till junior-NM.

Nioåriga Vilma Timlöv tävlade i klassen Future stars på steg sex där hon knep silvermedaljen bakom ett år äldre Viktoria Volkova, GK Motus-Salto. På tredje plats kom Stockholms Amelie Halden.

Det här var Vilmas första tävling på Mälarcupen och hon gjorde en strålande insats trots att hon endast tävlat i steg sex en gång tidigare. 

Både Elina Grawin och Vilma Timlöv kommer tillsammans med Eskilstuna GF:s tre juniorlandslagstjejer som tävlade på Ungdoms-OS i somras, Jennifer Williams, Emelie Westlund och Nathalie Westlund, att vara med på klubbens hemmatävling som avgörs i Vilstahallen den 23 och 24 november.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Gillberg

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Eskilstuna

Grävmaskin välte – olja läckte ut i vattenskyddsområde

Fotboll

Verdandi vann uddamålsseger mot Eskilstuna Södra FF

Sport

Fjällmaraton i Idre flyttas till nästa år

Sport

40-årig basketprofil kan göra ligadebut

Sport

Agenten slår tillbaka mot Kennet Andersson

Visa fler