Christmas night satte publiken i julstämning

Fyra sångare och ett mångsidigt band bjöd på en stämningsfull och påkostad helkväll med julmusik, skämt och lite allvar.

Eskilstuna kommun 14 december 2019 10:01
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Julkonsert

Christmas Night

Wiktoria, John Lundvik, Elisa Lindberg och Tommy Nilsson

Stiga Sports Arena, Eskilstuna

När turnén Christmas night landade i Eskilstuna på fredagkvällen var det hård konkurrens om publiken med olika Luciatablåer i kyrkor och aulor. Men med omtyckta artister som dragplåster valde ändå tusentals människor att komma till den omysiga sporthallen för att få hjälp att hamna i julstämning. 

Årets upplaga av Christmas night är både stjärnspäckad och fräsch, med två tunga artistveteraner som Tommy Nilsson och Elsa Lindström och de högaktuella mello- och svensktoppstjärnorna John Lundvik och Wiktoria. Mixen av deras röster är faktiskt klockren!

Tommy Nilsson har rollen som värd, vilket kanske inte är hans rätta plats i detta sammanhang. Bäst är han när han sjunger - en innerlig tolkning av "O helga natt" eller "Peace on Earth/Little Drummer Boy" i duett med John Lundvik.

 I stället är det Elisa Lindström som med pondus och en glänsande trumpet i handen tar ledarskapet. Elisa Lindström bjuder också på ett fint nummer i den andliga sången "Oh store Gud" med en ny text av Py Bäckman.

John Lundvik får stort utrymme och publiken jublar som vanligt när han är på scenen. Hans röst har Disney-julkvalitet och får glänsa i duett med Wiktoria i "Beauty and the Beast". 

Starkast lyser dock Wiktoria denna kväll. När hon sjunger "Gabriellas sång" vill applåderna aldrig tystna. Och Wiktoria blir rörd till tårar av publikens kärlek. Där peakar en fin show. 

 

Catarina Nitz

Ämnen du kan följa
Läs mer
Konsert

Beskedet: Picnic i Parken ställs in – återkommer 2021

Eskilstuna

Sörmlandsgården i Eskilstuna håller stängt i sommar

Kultur och Nöje

Svensktoppen: Miss Li tar över förstaplatsen

Kultur och Nöje

10 strömmade tips för veckan som kommer

Kultur och Nöje

Beyoncé: Rättvisa för George Floyd

Visa fler