Buskörning på Visholmen i Strängnäs

Strängnäs 25 juli 2021 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I början av maj skrev jag till kommunen och påpekade den buskörning som sena kvällar och nätter förekommer på Visholmen. Svaret på mitt brev var att man skulle diskutera det i någon samverkansgrupp med polisen, men det kunde inte göras för närvarande på grund av pandemin. Under sommaren har den här verksamheten väsentligt tilltagit, att vakna av vrålande motorer, som man tror är på väg in genom väggen, är inte lustigt. Är det inte motorvrål så är det hög basmusik, som vi i grannskapet föräras med.

Att parkera på Visholmen efter klockan 23 är inte tillåtet likväl är det inga trafikvakter som kollar. Ibland kan det hända att en stackars husbil som inte gör minsta väsen av sig blir bortkörd medan buset får vara kvar. Raksträckan förbi bangolfen används för accelerationstävling, sladdning sker på parkeringen eller på grusplanen framför tegelhuset, att vägen dit är avspärrad med en kätting möter inget hinder. Polisen skall ju övervaka den lokala ordningsstadgan, vilket man också gör företrädesvis på morgnar och vid lunchtid.

Det hör till saken att även besökare som utnyttjar ställplatserna är påtagligt störda och känner visst obehag av buslivet. Det har berättats för mig att man lyser med strålkastare rakt i husbilarna, man ruskar bilen och att elsladden dras ur.

Här är citat från en ställplats-app, där några gäster gjort kommentarer.

Signaturen Sören
Vad ska man säga... parkeringen framför ställplatsen är en orgie i ungdomar utan tanke på hänsyn. Mopeder, mopedbilar, Epa-traktorer i en salig blandning, tutandes, gasandes, och skrikandes fram på småtimmarna. Vi hade tur att det började regna annars vete fan om det blivit lugnt alls. Om ni vill ha det lugnt undvik att Strängnäs.

Signaturen Vi
Varför gör ni inget? Gör något åt buslivet ! Vakter på kvällar och nätter!

Signaturen Jonssons
Otroligt störande med EPA-traktorer som gasar och kör runt, runt vid ställplatserna.
Hit kommer vi inte tillbaka!

Signaturen Carro
Mycket stök nattetid bilar som sladdar runt, spelar hög musik och tillhörande oljud från festande personer. Det började kl 23 och höll på till kl 04. Ganska obehagligt när de körde nära vår bil där vi låg och försökte sova.

Det finns ytterligare kommentarer som i samma riktning, vissa avråder att besöka Strängnäs överhuvudtaget, platsen känns inte säker. Som boende i Strängnäs känns det olustigt att inte kunna erbjuda säker ställplats varför jag avråder mina husbilskompisar att stanna över natt.
 


Ämnen du kan följa
Läs mer!
Krönika

Niklas Otto Olsson: Gärna mer plats för fotgängare på Trädgårdsgatan

Mariefred

Brist på laddplatser för elbilar: "Det finns en kapacitetsbrist"

Insändare

Insändare: Ta tag i trafiksäkerheten i Strängnäs

Strängnäs

Klättrare ryckte in för att hämta felparkerad cykel: "Hör inte till vanligheten"

Parkering

Parkeringsbrist i kommunen – störst problem i Mariefred

Visa fler