Annons

Coronakampen: ett initiativ mot ensamhet

Allt fler äldre känner sig ensamma, och pandemin har gjort att många blivit mer isolerade än tidigare. Den sociala kontakten spelar en viktigare roll än någonsin – en roll som Sparbanken Rekarne valde att satsa på.

Eskilstuna 16 juni 2021 13:05
Detta är en annons som är köpt av ett företag.

2007 grundade Lotta Lagerström Clownclubben och var då en ensam clown som uppträdde på Mälarsjukhuset. Idag är hon verksamhetsansvarig och uppträder tillsammans med åtta andra clowner på såväl barnkliniker som demensboenden. Deras huvudregel är att känna av omgivningen och skapa skratt och lek i en annars påfrestande vardag. 

— Med element av lek, skratt och fantasi hoppas vi på att kunna ge barn och äldre en positiv energi. Kanske kan man i slutet av dagen minnas behandlingar och sjukhusbesök med knasiga clowner och härliga sånger? All vårdpersonal gör ett fantastiskt jobb, och tillsammans med dem är vi en del i pusslet om att göra vardagen lite lättare för våra medmänniskor, berättar Lotta och fortsätter: 

— Under pandemin har många äldre blivit alltmer isolerade. När Sparbanken Rekarne tog kontakt med oss för att fråga om vi ville vara en del av deras initiativ, Coronakampen, för att erbjuda extra stöd och ljus i oroliga tider svarade vi självklart ja. 

För Sparbanken Rekarne och Sparbankstiftelsen Rekarne har det alltid varit viktigt att vara en positiv kraft och att ge tillbaka till Eskilstuna och Strängnäs kommuner där de finns och verkar. Sedan 1996 har därför banken och stiftelsen tillsammans valt att återinvestera 300 miljoner kronor till kommunerna. 

— Det räcker inte med att hävda att man vill stötta det lokala, man måste även visa ett genuint engagemang. Därför låter vi inte vinsten som genereras i Eskilstuna och Strängnäs delas ut till aktieägare på annat håll. Vi vill kunna göra nytta på de orter där vi finns och väljer därför att aktivt återinvestera lokalt, berättar Annika Helg, VD på Sparbanken Rekarne.

Med hjälp av Sparbanken Rekarne och Sparbankstiftelsen Rekarnes återinvesteringar kan Clownclubben bedriva sin verksamhet och kunde då även delta i Coronakampen och uppträda för de äldre på Tunagården.  

— Tack vare banken och stiftelsen kan vi vara med och skapa positiva energier hos människor som behöver det som mest. På Tunagården fick vi uppleva helt fantastiska möten. Med igenkänningsfaktor, allsång och humor kunde vi återigen få de isolerade äldre att sträcka på sig och glänsa. Vi är där för se och lyfta dem, plocka fram det som får dem att skina och känna sig sedda. Sparbanken Rekarne har visat oss sitt stöd i många år och deras arbete gör verkligen skillnad, berättar Lotta. 

Banken och stiftelsens lokala satsningar gör så mycket mer än att bara bidra till den ekonomiska tillväxten. 

— Tillsammans är vi en del av ett ekonomiskt kretslopp där banken, företagen och du som bor i Eskilstuna och Strängnäs kommuner gemensamt bygger framtidens samhälle. Vi vill därför att våra kunder sträcker på sig lite extra – detta vore inte möjligt utan dem, menar Annika Helg. 

Sparbanken Rekarne

Vill du veta mer eller komma i kontakt med Sparbanken Rekarne?

Gå in på https://www.sparbankenrekarne.se/ eller kontakta något av de lokala kontoren. 

Eskilstuna
Adress: 
Kungsgatan 5
631 93 Eskilstuna
Telefon: 
0771-82 70 00

Strängnäs
Adress: 
Trädgårdsgatan 14-18, Box 124
645 22 Strängnäs
Telefon: 
0771-82 70 00

Mariefred
Adress: 
Långgatan 11, Box 13
647 21 Mariefred
Telefon: 
0771-82 70 00

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent på Eskilstuna-Kuriren. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.

Sparbanken Rekarne
Annons
Sparbanken Rekarne

”De har hjälpt oss att rädda liv”

Annons
Sparbanken Rekarne

Tillsammans ger de högstadieelever en till chans

Annons
Sparbanken Rekarne

Satsningen som ska göra den digitala världen mer tillgänglig

Annons
Sparbanken Rekarne

De slår ett slag för den lokala idrottsverksamheten