Familjeföretaget: "Vi peppar varandra"

Familjen Gustafsons har drivit företaget Gustafsons möbler sedan 1984. "Det är det bästa vi gjort någonsin."

Eskilstuna kommun 23 oktober 2019 09:39

Gustafsons möbler är ett familjeföretag som drivs av mor, far och son. Från början startade företaget på Kungsgatan och sålde endast skinnmöbler men har genom åren utvecklat sitt koncept och flyttat till en större lokal med ett större utbud med sängar, tygsoffor och bord. 

–  Det går jättebra att driva familjeföretag och i år firar vi 35 år i Eskilstuna så det har blivit mycket möbelprat, säger Maud Gustafson. 

Gustafsons möbler är ett familjeägt företag som älskar möbler som inte är kedjebundet. Familjen driver en stor möbelaffär i Eskilstuna, där man som konsument kan hitta handvalda möbler som kan skilja sig åt beroende på tycke och smak.  

Hur jobbar ni tillsammans?
– Vi peppar varandra hela tiden, vi pratar mycket möbler och om vi har olika tankar så möts vi ofta i mitten, berättar Maud Gustafson. 

Alla möbler, färger och stilar är inspirerade från olika möbelmässor runt om i världen och familjeföretaget har kunder från hela Sverige som kommer och handlar. 

Finns det några för och nackdelar med att driva ett företag inom familjen?
– Det finns bara fördelar med att driva företaget tillsammans, självklart tar man med sig jobbet hem men det är bara roligt. Jag kan inte nämna några negativa saker alls eftersom vi jobbar för att våra kunder ska ha det fint i sina hem, så det är bara positivt, säger Maud Gustafson.

Har ni någon favoritmöbel? 
– Ja, jag går just nu runt här i butiken och tycker de mesta är fint men jag har väl några stycken som jag gillar lite extra, berättar Maud Gustafson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jessica Hansson

Ämnen du kan följa
Läs mer
Näringsliv

Klädbutik i Eskilstuna stänger efter 41 år

Mariefred

Guldsmeden Magriffe visade upp sitt kreativa hem i SVT-program

Eskilstuna kommun

Silver och återbruk i Rademachersmedjorna

Eskilstuna kommun

1960 – Vi tröttnar på teakmöbler

Torshälla

Familjegården förbereder för årets höjdpunkt