Andra raka seriesegern för TNIS

Helgens förlust mot Pershagen hade endast akademisk betydelse. Torshälla-Nyby IS hade redan säkrat seriesegern i division 6 och tar nu steget upp, för andra året i rad.

Torshälla 7 oktober 2019 13:44

Det var i januari 2016 som det tunga beslutet fattades. TNIS tivngade lägga ner sin seniorverksamhet på herrsidan på grund av spelarbrist. Laget tvingades starta om i division 7 och nu, drygt fyra år senare, har laget på allvar inlett sin klättring uppåt i seriesystemet. Redan förra helgen säkrades seriesegern i division 6 Sydöstra.

– Det är en fantastisk känsla att vara tillbaka på den nivån där jag tycker att TNIS hör hemma. Vi satt i januari i år och satte upp våra mål och att vi skulle vara med i toppen när det drog ihop sig var det inget snack om. Man ska komma ihåg att det aldrig är lätt att vinna en serie, säger TNIS-tränaren Rahman ”Ralle” Ali Khalid.

I helgen spelades sista omgången och det blev en 0–5-förlust mot Pershagen.

– Det är aldrig roligt att förlora men det märktes att vi inte hade någonting att spela för, säger Ralle. 

Under de två åren med två uppflyttningar är det flera i truppen som har varit med hela vägen.

– Det är kul att så många har varit med på tåget, det är flera Torshällagrabbar vilket är extra roligt. Vi hoppas kunna behålla stora delar av laget samt kanske få in några nya pusselbitar. 

En stor bidragande orsak till seriesegern har stavats Amin Amin som på 18 matcher stänkte in 35 mål. 

–  Han har varit väldigt viktig för oss och det finns ett intresse kring honom från andra klubbar. Sen är alltid alla spelare viktiga i ett lag. Amin hade inte kunnat göra så många mål om inte medspelarna gjort jobbet där bakom. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jon Alexandersson

Ämnen du kan följa
Läs mer
Fotboll

Spelklart – men stökigt schema för IFK: "Jättekonstigt"

Sport

Så blir NHL:s slutspelsupplägg

Sport

Klartecken: Då är NBA tillbaka

Sport

Klart: Då avgörs italienska cupen

Sport

Tottenham lånar 2 miljarder

Visa fler