Årets kulturstipendiater utsedda

Region Sörmland har utsett årets kulturstipendiater som får dela på totalt 150 000 kronor.

Sörmland 17 oktober 2019 14:59

Honnörsstipendiet går till Marie Selander, musiker, författare, föreläsare och konstnärlig ledare bosatt i Sörmland sedan länge. Marie Selander får 20 000 kronor liksom följande stipendiater:

Wafaai Laila, poet från Syrien, numera bosatt i Katrineholm,  som gestaltar flyktingens erfarenheter. 

Jannine Rivel, dansare och koreograf bosatt i Eskilstuna och under 2019 aktuell med "Verkningar - en dansföreställning med sinnena", producerad av Scenkonst Sörmland.

Tomas Björkdal, ljuddesigner och filmskapare och en av arrangörerna bakom festivalen Antenn i Gnesta.

Julia Adzuki och Peder Dallard, grundare av det mobila laboratoriet SymbioLab, som experimenterar med konst, ekologi och lyssnande och tagit sig an klimatfrågan med bland annat taktila ljudinstrument. Verksamma i Gnesta.

Stipendiet för fortbildning på 10 000 kronor går till Maria Werner, Eskilstuna, som arbetar  med broderi, textiltryck och måleri.

Stipendierna avsedda för unga på väg om vardera 10 000 kronor tilldelas dansaren Tilde Cederholm Andersson som studerar på danslärareutbildningen i Piteå och Oscar Olsén, ung jazzgitarrist från Nyköping som nyligen tagit en kandidat på musikhögskolan i Stockholm.

10 000 kronor vardera för studiehjälp får Hanna Simonsson, Eskilstuna, som går sista året på Kulturama och planerar att fortsätta dansstudierna i New York - och Axel Ragnarsson, Nyköping, ung musikproducent som under hösten påbörjat den ettåriga utbildningen "Songwriting for an international market". 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Axelsson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Sörmland

JO utreder kommunernas kritiserade mörkläggning

Kultur och Nöje

Konstnärsnämnden riktar kritik mot krisstödet

Musik

Ny partydänga med Samir och Viktor handlar om sena ragg

Kultur och Nöje

Brittiska artister kräver statligt coronastöd

Kultur och Nöje

Tom Cruise vill träffa Norges statsminister

Visa fler