Första snön ett faktum – och mer kan det bli

Eskilstunaborna gladdes – och förfasades över torsdagens kortvariga snöfall. Enligt SMHI finns chansen att snön återvänder redan till helgen.

Sörmland 7 november 2019 15:16

Under torsdagsförmiddagen seglade snöflingorna sakta ner från himlen och lade sig i ett tunt vitt lager över Eskilstunas gator. Bland Eskilstunaborna rådde delade meningar om huruvida snön var ett välkommet tillskott till stadsbilden eller ej. 

– Den kommer alldeles för tidigt, konstaterar Markko Laine som var mindre nöjd med väderleken. Han fick dock snabbt mothugg av Natasha Braun.

– Jag tycker att det är jättehärligt. Det blir ljusare och är fint, säger hon.

Under helgen fortsätter nederbörden att röra sig in över Eskilstuna och övriga Sörmland. Enligt SMHI handlar det dock sannolikt om regn.

– Som prognosen ser ut nu rör sig Sörmland i gränsskiktet. Det kan bli blötsnö, kanske även lite snö, men mestadels regn. Lufttemperaturerna är fortfarande strax över nollan och vi har inte den där riktiga kylan som gör att det håller sig i snöform, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Efter helgen ökar dock chansen för snö rejält, och då främst i Strängnäs- och Eskilstunatrakten.

– Det ser ut att gå ner de där extra graderna som krävs för att regnet ska övergå i snö. Framförallt under måndagen är det stor sannolikhet för snö. Det är i de nordvästra och norra delarna som sannolikheten är störst. 

Temperaturerna de senaste dagarna har legat något under de normala för årstiden. En vanlig novemberdag ligger temperaturen, enligt Linus Karlsson, på omkring fem grader. De senaste dagarna har temperaturen rört sig ner mot 2–3 minusgrader.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Simon Uggla

Ämnen du kan följa
Läs mer
Brott & Straff

Beslut om översvämningsskydd överklagas

Miljö

Redan 50 grader i Indien

Väder

Klass 2-varning för Norrbottens inland

Eskilstuna

Snöoväder i maj – har hänt en gång på 20 år

Sörmland

Slut på hagel och snö – nu kommer en smak av sommaren: "Upp till 20 grader"

Visa fler