Cinema 3 i Strängnäs får ekonomiskt stöd

Cinema 3 i Strängnäs har fått ekonomiskt stöd. Svenska filminstitutet har tilldelat biografen 60 000 kronor.

Strängnäs kommun 26 november 2019 12:22

Svenska filminstitutet har delat ut sammanlagt 13,2 miljoner kronor till 125 biografer över hela landet.

Syftet med stödet är att stärka och utveckla biografstrukturen i Sverige för att i ett senare skede öka både intäkter och antalet besökare. Tanken är att pengarna ska kunna utveckla biograflokalen i allt från ny teknik eller komfort, till investering i nya digitala kommunikationskanaler.

– Det här har varit ett fantastiskt sätt för oss att ge mindre biografer möjlighet att göra större investeringar och slipa sina verksamheter, säger Elin Torestad, ansvarig för biografstödet på Svenska filminstitutet.

Och en av biograferna som får ett ekonomiskt stöd är Cinema 3 i Strängnäs. Biografen tilldelas 60 000 kronor av filminstitutet.

– Det framställs som att himlen öppnat sig och att vi fått hur mycket pengar som helst, men det är inte riktigt så. Det är egentligen en kompensation för ett antal biografer, där vi ingår, som fått en astronomisk höjning av momsen senaste åren, säger Carl Stefan Rydén, ägare för Cinemascenen som driver biografen i Strängnäs.

Någon plan för hur pengarna ska användas finns dock inte.  

– Nej, det är snarare åt andra hållet att den stora akilleshälen är fortfarande momspålägget. Det är lika roligt att driva biograf som förr, men lite tuffare. Det är dock skönt att biopubliken fortfarande finns trots att det finns alternativ som både nedladdning och streaming, säger Carl Stefan Rydén.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martin Tolén

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Mariefred

Vitvaror stulna från radhusbygge

Mariefred

Man gripen misstänkt för misshandel av kvinna

Strängnäs

Soldat ersätts efter vådaskott

Strängnäs

Man misstänkt för drograttfylla

Strängnäs

Förslag om Thomasgymnasiet ifrågasätts

Visa fler