Stoppa utbyggnad av Kjula flygplats!

Nyköpings kommun 29 november 2019 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Etablering av en internationell kommersiell flygplats står i strid med kommunens miljömål beslutat av kommunfullmäktige 2015. Bland annat fastslås att bli en fossilfri kommunkoncern 2020.

Det räcker inte med ord – man måste gå från ord till handling. Och det är bråttom! Det är dags att Eskilstuna Logistikpark ger upp drömmarna om en internationell flygplats. Hur ska vi med en utbyggd flygplats uppnå ställda miljömål?

Vid en intervju på Lokala Nyheter Sörmland i slutet av oktober frågar reportern hur det går ihop med att Eskilstuna ska bli fossilfritt. Då svarar David Hofmann, vd på Eskilstuna Logistikpark: ”Lite för tidigt att tala om alla miljökonsekvenser känner jag”.

Johanna Sandahl, ordförande för Naturskyddsföreningen, menar att vi har vant oss vid att flyga, men det är en allvarlig baksida är miljöförstöring och klimatpåverkande utsläpp. Hon säger: ”Vi ser tyvärr idag alldeles för många aktörer som inte orkar ta ett seriöst ansvar för den konflikten, utan låtsas som att det kommer att lösa sig i förbigående eller med ett enkelt bränslebyte.”

Det är redan en överetablering av internationella flygplatser inom 10 mil från Eskilstuna. 

Eva Berglund
Kristina Larson

Ämnen du kan följa
Läs mer
Eskilstuna

Pär Eriksson ersätter sparkad socialchef i grannkommunen

Strängnäs

Kommunen växer via spargris och lån – din plånbok rörs inte

Sörmland

Sörmlandskommunerna tappar 465 miljoner på två månader

Eskilstuna

Kalkyl stämde inte – biogassatsning kan bli 25 miljoner kronor dyrare

Eskilstuna

Kommunkassan 230 miljoner sämre än budget

Visa fler