Ouppfostrade hundägare

Eskilstuna 14 oktober 2021 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hundar som skäller tidiga mornar, sena kvällar, skällande utan anledning och ägare som inte säger åt hundarna att sluta skälla.
Tycker ni det är trevligt att hundarna skäller, i så fall spela in det och lyssna inne på hög volym. Lär sen hundarna att inte skälla och störa grannar. Tycker också att ni läser på lagen så ni vet vilket ansvar ni har både mot hundarna och omgivning.

Samhället har här ett stort ansvar att ta, nämligen att vi som sköter oss ska inte behöva tåla skällande hundar, ungar som skriker och springer fram och tillbaka i en lägenhet, högljudd musik.

Lär inte föräldrar och hundägarna barn och hundar att ta hänsyn så får vi det samhälle vi har fått nu. Exempelvis slängda elsparkcyklar, oartiga människor, hot och rån, laglydiga människor som inte vågar säga ifrån för att en del människor inte har lärt sig vad som är rätt och fel, det börjar nämligen i det som är beskrivet ovan.

Så ni styrande politiker se till att ställa krav på människor som inte tar uppfostran av både djur och människor på allvar.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Madelaine från Eskilstuna bokaktuell – guidar till hästarnas visdom: "Hästarna öppnar dörrar"

Gravt utmärglad hund dog efter månader av svält – nu misstänks Eskilstunakvinna för djurplågeri

Jättelyft med ny djurmottagning – men fortsatt stor veterinärbrist: "Skulle vilja ha sex veterinärer till"

Sökes: Person med passion för alpackor för kurs i Eskilstuna: "Tror det finns ett stort intresse"

Här får familjen Abbassi Moradi oväntat besök – av en älg: "Den sprang in i trädgården"

Visa fler