Familjegården förbereder för årets höjdpunkt

Annika och Patrik Skoog driver sedan 2011 familjeföretaget Wäsby magasin.

Torshälla 27 november 2019 21:43

– Vi köpte gården 2006, sen köpte vi en fastighet till bredvid gården 2009 och då ingick de gamla magasinet, vilket blev min lilla ögonsten. Jag har alltid varit en antikälskare och vi börjande väl se potentialen när vi ägde båda fastigheterna, berättar Annika Skoog som äger och driver Wäsby gård tillsammans med sin man Patrik Skoog. 

Ett öga för att bevara gammalt och inredning, är något som syns väldigt tydligt när tidningen träffar paret. Fina tallrikar står uppradade på väggarna, flera olika ljus, ljusstakar och servetter finns utplacerade runt om i butiken. Granar har tagits in, och borden är fint dekorerade i rött.

– Vi öppnade butiken 2011 och då var den i nedanvåningen i magasinet, säger Annika som samtidigt pekar snett över gården.  Men det var för litet, vilket vi märkte tydligt under julminglet som vi hade samma höst. Det blev för trångt så när vi väl köpte upp resterande hus på gården så blev det här gamla stallet som vi står i nu butik istället. 

Paret äger sedan 2012 alla fastigheter runt det tidigare gamla sädesmagasinet utanför Torshälla. Patrik Skoog berättar att de har lagt ner mycket tid, pengar och energi på att renovera upp. 

– Vi har alltid valt yrkesskickliga hantverkare som kan bevara när vi har renoverat, till exempel har alltid varit noga med att använda naturmaterial. 

Familjen Skoogs inrednings - och designbutik är inte det enda som går att hitta på gården. Det finns bland annat en bistro, vilt delikatesser, ostar och konst. 

– Hela gården är som en handelsgård och det har varit en stor resa för oss att gå från ingenting till det här. Det har varit ekonomiskt jobbigt i perioder men nu går det runt, säger Patrik Skoog om familjeföretaget som från början inte ens var planerat men nu vuxit till något stort.

Paret beskriver familjeföretaget som mer än bara mamma, pappa, barn och berättar att de nu för sjätte året i rad förbereder sig inför julmarknad.

– Hela familjen är involverad i både butiken och julmarknaden. Patriks mamma jobbar här, min syster brukar hjälpa till med evenemang. Sen är också de olika aktörerna som har olika enskilda butiker på gården involverade med deras familjer, berättar Annika Skoog.

Under torsdagen drog julmarknaden igång och gården fylldes med marschaller, juldekorationer och externa hantverkare.

– Jag kommer vara tomte vilket har blivit en tradition genom alla år, skrattar Patrik Skoog. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jessica Hansson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Torshälla

Sjöfyllerist rammade brygga – fick åka ambulans

Torshälla

Polisjakt efter stulen fyrhjuling i Torshälla

Kultur

Flygande konst på väggarna vid Torshargs idrottsplats

Fastighetsaffärer

Ägarbyte för radhus i Torshälla

Fastighetsaffärer

36 kvadratmeter stor stuga i Torshälla såld till nya ägare

Visa fler