Inflyttningsklara lägenheter under lupp

"Grått väder, regn och julbelysning är väl inte de bästa förutsättningarna för en sån här dag", inleder Carl Tillenius bussresan.

Eskilstuna kommun 23 november 2019 15:08

På lördagsförmiddagen avgick en elbuss från Centralstationen i Eskilstuna. Den lokala underhållaren Carl Tillenius hälsade ett 20-tal förväntansfulla lägenhetsintresserade välkomna till Eskilstuna innan bussen började sin resa genom staden.

– Jag är själv intresserad av trolleri, Parken Zoo har tidigare haft två vita tigrar, av åtta i hela världen, säger Carl Tillenius nostalgiskt i högtalaren och fortsätter:

– När tigerungar föddes där kom ett telegram med limousin från magikerna Siegfried och Roy som välkomnade de nya ungarna, det var magiskt.

Denna dag handlar om att Destination Eskilstuna vill ragga nya invånare till staden genom att visa upp inflyttningsklara lägenheter. Några av besökarna var Gunnevi Brådd och Seppo Kareinen, som idag bor i en villa i Sparreholm

– Vi har bott i Eskilstuna tidigare, det är en trevlig stad. Med åldern börjar vi nu inse att vi måste lämna vår villa med stor tomt och med allt vad det innebär, säger de och tillägger:

– Området Odlaren tycker vi verkar intressant, främst för omgivningens skull.

Första stoppet under visningsdagen var Munktellstaden. Där var redan många intressenter till bostäderna på plats. En lägenhet med stora fönster ut mot Eskilstunaån lockade Sparreholmsborna direkt.

– Wow, här skulle jag kunna bo, utropar Gunnevi Brådd när hon kommer in i en av RG Förvaltnings bostadsrätter.

Visningsdagen hade knappt hunnit börja och Gunnevi Brådd och Seppo Kareinen hade redan hittat en lägenhet med stor potential.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Niklas Holm

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Eskilstuna

Många samlades till minnesstund för mördad pojke

Torshälla

Sjöfyllerist rammade brygga – fick åka ambulans

Eskilstuna

Tio bilar skadade efter brand i garagelänga

Friidrott

Eskilstunakille vinnare i Litauen

Fotboll

Unitedspelare korsbandsskadad: "Maximal otur"

Visa fler