Man greps med stor summa pengar

Ett vittne tipsade polisen om att en man kastat ut något från sin bil. Vid närmare kontroll upptäcktes en större summa kontanter.

Eskilstuna kommun 2 december 2019 14:55

Det var under lördagen som en man blev stoppad av en polispatrull på Gredbyvägen i Eskilstuna. Till en början var det bara en rutinkontroll men efter en stund tog ett vittne kontakt med poliserna och uppgav att mannen i den stoppade bilen slängt ut något innan han blev stoppad.

– Poliserna påträffar då narkotikaklassad medicin i tablettform. När patrullen utför en husrannsakan i mannens bil påträffas också en större summa pengar, säger Anders Wigholm på Eskilstunapolisen.

Exakt hur mycket pengar det rör sig om kan Anders Wigholm inte säga då det kan försvåra utredningen.

– Jag kan säga att det rör sig om ett femsiffrigt belopp, inte långt ifrån sexsiffrigt, säger han.

– Anledningen till att vi inte vill säga exakt är för att den här mannen kan ha fått pengarna av någon annan för att exempelvis köpa narkotika. Om vi skulle gå ut med exakt summa skulle han kunna snacka ihop sig med sina kompisar och försvåra utredningen.

På grund av kontanterna misstänks mannen för penningtvättsbrott. Detta då han misstänks ha skaffat pengarna genom kriminell verksamhet.

Mannen anhölls aldrig. Anders Wigholm tror dock inte att mannen kommer att försvinna.

– Eftersom vi har en så pass stor summa pengar i beslag så tror vi att han är ganska angelägen att inte försvinna, säger han.

Mannen, som är i 60-årsåldern och välkänd av polisen sedan tidigare, misstänks nu för ringa narkotikabrott, drograttfylleri, grov olovlig körning och penningtvättsbrott.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Öhrman

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Eskilstuna

Eliya och Samis släkt bor i Beirut – filmade explosionen: "Stor chock"

Eskilstuna

Annons och expert placerar Amazon-lager i Kjula

Eskilstuna

Slut på gratisparkeringen – avgift igen från 16 augusti

Eskilstuna

Misstänkt skadegörelse – tände på vid skola

Eskilstuna

Beslagtog stulen moped - började kasta sten mot polisen

Visa fler