Maten till äldre i behov av hjälp – viktig fråga!

Eskilstuna 2 augusti 2021 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det börjar bli svårt att med ett civiliserat och värdigt språkbruk bemöta dom försämringar som sker för dom mest behövande äldre. Den senaste försämringen som det fattats beslut om, är vakuumpackade matleveranser en gång per vecka till äldre i hemtjänsten som har ett biståndsbeslut. Idag sker matleveranserna varje dag med varm mat.

Politik är förvisso prioriteringar men nu är det återigen dom mest behövande äldre som får betala priset för kortsiktigt ekonomiskt vinstintresse. Det är oroväckande och skrämmande och samtidigt känns det kränkande.

Under åsikter i Eskilstuna Kuriren 16/7 uppmärksammade och kommenterade Camilla Cederlöf liberal ledamot i Vård- och omsorgsnämnden beslutet. ”Livskvalitet måste värnas genom hela livet”. Tack Camilla för dina sunda och helt självklara synpunkter i inlägget. Förändringen är inte till gagn för dom som har matleveranser. Vad är värdet av förändringen? Av dom som fattade beslutet förväntar vi oss ett svar.

Det är också av stort intresse att få veta hur samtliga pensionärsföreningar ställer sig till förändringen. I vilket eller vilka forum har denna viktiga fråga kommunicerats och hur blev utfallet? Dom äldre som berörs av förändringen har dom fått ge sina synpunkter och isåfall hur blev det utfallet?

Nu ser vi också fram emot övriga partiers åsikter i denna viktiga fråga. Har man gjort några konsekvensanalyser avseende mathanteringen? Ekonomiska prioriteringar kan utföras inom mindre sårbara områden.
 

Arbetsgruppen för äldres liv och hälsa i Eskilstuna. GenomAnna-Lill Johnsson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Insändare

Insändare: Sämre vård – trots löften om motsatsen

Eskilstuna

Liberalerna: "Låt människor få välja äldreboende själva"

Eskilstuna

Privata vaccinationscentraler stänger under hösten

Sörmland

Sjuksköterskan Elin om de ovaccinerade covid-sjuka: "Tragiskt och onödigt"

Eskilstuna

Facket om läkarflykten från Fröslunda vårdcentral

Visa fler