Polisen: Hjälp oss hitta Margaretha, 71

Bor du i Kjula eller Sundbyholm med omnejd? Nu ber polisen boende i området att kontrollera byggnader och uthus i sökandet efter Margaretha, som varit försvunnen sedan i söndags.

Eskilstuna kommun 7 november 2019 11:16

I helgen försvann Margaretha Rönne, 71 år, i trakterna kring Kjula utanför Eskilstuna. Allmänhet och hemvärnet har hjälpt till i det omfattande sökarbetet, som hittills har varit fruktlöst.

Nu ber polisen boende och fastighetsägare om hjälp med att leta. Det stora sökområdet sträcker sig längs med E20 mellan Kjula och Årby i söder och Sundbyholm i norr. 

– Som vi har förstått det har hon friska ben och har kunnat ta sig fram obehindrat, så hon skulle ju kunnat ha förflytta sig bort från Kjula. Vi försöker leta på ställen som hon skulle kunna ha rört sig till, säger förundersökningsledaren Sandra Sköldäng. 

Margaretha är omkring 158 centimeter lång och väger cirka 40 kilo. Vid försvinnandet var hon troligen klädd i mörkblå stallkläder, mörka byxor, svart mössa och kängor. Hon har långt gråbrunt hår som troligen är uppsatt i en hästsvans.

Den senaste veckan har det varit minusgrader i området. Sandra Sköldäng säger att kylan kan ha fått Margaretha att söka sig inomhus.

– Vi ber allmänheten om hjälp med att titta i sina byggnader. Det kan vara uthus eller sommarstugor, fortsätter hon.

Polisen larmades om att Margaretha var försvunnen på söndagsförmiddagen. Anhöriga som kommit till hennes hus hade då upptäckt att hon inte var hemma. Den sista kontakten skedde under lördagen och det är därmed oklart exakt när hon försvann.

Enligt polisen finns ingen misstanke om brott. Man tror dock inte att Margaretha håller sig borta frivilligt.

– Vi håller fortsatta förhör. I går hade vi hundar ute, men sökinsatsen pågår inte med samma intensitet som tidigare, säger Sandra Sköldäng.

Har du tips eller frågor om försvinnandet? Kontakta då polisen på 114 14.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Folkö

Ämnen du kan följa
Läs mer
Alberga

Kvinna greps – attackerade man med tillhygge

Eskilstuna

Skottlossning i Årby – mitt på dagen

Eskilstuna

Villainbrott i Ryningsberg

Eskilstuna

Inbrott på Gröndal – maskinutrustning stulen

Flen

Nu kan polisen bli din för en dag

Visa fler