Ett bra sätt att döda intresset

Säsongen är lång till tusen. Men vad hjälper det? Ett vettigt spelschema lyckas man ändå inte plocka fram.

Eskilstuna kommun 2 oktober 2019 14:52

Den 6 september drog Handbollsligan igång. 

17 mars nästa år spelas sista omgången av grundserien. Då har det gått sex och en halv månad sedan premiären och varje lag har då spelat 32 matcher. 

Vissa perioder är det uppehåll för landskamper och mästerskap. Dessutom ska några lag spela cupmatcher i Europa.

Jag har full förståelse att det kan vara lite meckigt att få till spelschemat.

Men som det är i år är det sämre än någonsin. Parodi, kalkon, fiasko ... välj vilket ord du vill men sammantaget har de som är ansvariga misslyckats fullständigt.

Jag och flera med mig har förr om åren klagat på att något måste göras så att matcherna spelas med någorlunda jämnt mellanrum och växlar mellan hemma- och bortamatcher.

Så uselt som det är nu har det dock aldrig varit. Vet inte vad de ligaansvariga är ute efter men det känns som om det sneglats mot NHL i hockey. Du vet, där lagen åker på bortaturnéer som följs av längre perioder hemma

 

Guif inledde årets ligaspel med en bortamatch.

Därefter blev det tre i rad hemma. För tillfället är Eskilstunakillarna igång med att lira fyra raka på bortagolv vilket sedan följs av fyra på raken i Stiga Sports Arena.

Det här är förstås idioti. Och det blir inte bättre i säsongens slutskede. Guif avslutar ligaspelet med två hemma. Innan dess ska dock fem borta efter varandra rakas av. Fyra av dessa går dessutom i Skåne.

Varför är det så här? Att skylla på cupmatcher och annat duger inte. Ett sånt här spelschema är bara ett effektivt sätt att döda intresset. Dessutom är det garanterat så att många som inte köpt säsongskort helt enkelt inte har råd att gå med sin familj fyra matcher efter varandra under en månads tid. Visserligen har Guif rätt humana priser för föräldrar och barn som går tillsammans men det sticker ändå iväg när det ska köpas godis, korv och annat som hör till.

Nej, det här hoppas jag blir sista säsongen vi får se ett så här odugligt spelschema. Gör om och gör rätt framöver.

 

När det gäller Guifs insatser på planen måste jag så här långt säga att jag är positivt överraskad.

Visserligen blev det förlust borta mot Alingsås men Eskilstunakillarna var med ända in i kaklet.

Att poängen uteblev den här gången handlade till stor del om orutin och att det blev för stressigt och hafsigt i slutminuterna.

Men kan Guif fortsätta på den här vägen blir det inte bottenstrid. I stället kan laget vara med och slåss om en plats i slutspelet.

 

Till sist: Har skrivit det redan, men det tål att upprepas. Gå och se Eric Johansson spela den här säsongen. Nästa lär han vara förlorad och han har på rekordtid gått från bänknötare i fjol till hela ligans just nu hetaste spelare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Gillberg

Ämnen du kan följa
Läs mer
Handboll

Guifs glädjebesked: Mittnian stannar i klubben – nu är truppen spikad

Sport

Toivonen tackar för sig i Australien

Sport

Zlatanstatyn blir kvar i Malmö

Sport

Augustinsson inbytt när Bremen föll tungt

Sport

Guidetti målskytt igen för Hannover

Visa fler