Skridskobanan flyttas till damm

Mellostoppet i Eskilstuna gör att skridskobanan flyttas.

Eskilstuna kommun 8 november 2019 11:33

Melodifestivalens "andra chansen" avgörs som bekant i Eskilstuna i februari. En hel vecka väntas Mellocirkusen ta delar av Eskilstuna i anspråk, däribland Fristadstorget. Det gör att den konstfrysta skridskobanan som byggts upp på torget de senaste fem åren får ta plats i en av de två vattendammarna.

– Det har funnits en oro för att isen skulle kunna skada dammarna men det ska inte vara någon fara. Vi tycker att det är en positiv lösning för torget som helhet, och det blir dessutom enklare för oss att sköta och drifta anläggningen, säger Mattias Albers, områdeschef för arenor och scener.

Grundarbetet är klart och nu ska rör och kylaggregatet monteras. 

– Det tar ungefär en vecka att bygga upp lagom tjocklek på isen. Ambitionen är att vara igång till den 1 december, säger Mattias Albers.

Tekniken som används är den samma som i traditionella ishallar och isen ska hålla sig intakt även med utomhustemperaturer upp till sju, åtta plusgrader.

– Isbanan har varit mycket uppskattad. Det är riktigt kul att se när framför allt barn och unga är där och åker. Det skapar lite extra liv och rörelse på torget, säger Mattias Albers.

På fredagen höll Bengt Hellberg och Peter Engholm från Ånge på med rörmontering.  

– Den här tiden på året åker vi runt till många städer. Efter Eskilstuna ska vi till Lidköping, Skansen, Järfälla, Sundbyberg och Helsingborg. I Eskilstuna ska vi vara klara i början av nästa vecka, säger Bengt Hellberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Larsson

Ämnen du kan följa
Läs mer
Eskilstuna

Ur arkivet: Vita tigerungar väcker uppmärksamhet

Eskilstuna

Munktellbadets framtid avgörs i juni

Strängnäs

Hästvirus konstaterat på ytterligare ridskola

Stallarholmen

Stallarholmsprojekt stötte på patrull

Strängnäs

Nu blir det lättare att hitta runt i Stadsskogen

Visa fler